Ο Ιμπραΐμοβιτς και το… λιοντάρι!

Η σουηδική εφημερίδα «Expressen» κατηγορεί τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ότι σκότωσε ένα λιοντάρι σε διακοπές στη Ν. Αφρική και έχει κομμάτια του στο σπίτι του στο Μάλμε

Ο Ιμπραΐμοβιτς και το… λιοντάρι!

Σάλο έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της «Expressen» για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος όπως όλα δείχνουν έμπλεξε σε δικαστικές περιπέτειες.

Σύμφωνα με το σουηδικό Μέσο, ο επιθετικός της Μίλαν «σκότωσε στην Αφρική ένα λιοντάρι και πήρε για τρόπαιο το δέρμα, το σαγόνι και το κεφάλι του»!

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το 2011 σε κάποιο ταξίδι του στη Ν. Αφρική ο Ιμπραΐμοβιτς σκότωσε το λιοντάρι, έναν χρόνο αφότου απέκτησε κυνηγετική άδεια.

Το κουφάρι του ζώου φέρεται να κρατήθηκε για έναν χρόνο σε ασφαλές μέρος, για να σταλεί στον Σουηδό το δέρμα, το σαγόνι και το κεφάλι του. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το έχει στο σπίτι του στο Μάλμε.

Το λιοντάρι έχει χαρακτηριστεί επισήμως εκτεθειμένο – ευάλωτο είδος, έχοντας υποστεί, πιθανώς μη αναστρέψιμη, μείωση του πληθυσμού του στην Αφρική τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Η αιτία είναι οι δράσεις κυνηγιού στο οποίο επιδίδονται τουρίστες που σπεύδουν από όλο τον κόσμο μέσω γραφείων που έχουν συσταθεί για τη δραστηριότητα αυτή.

Παρ’ όλα αυτά, κάθε χρόνο στην Αφρική σκοτώνονται 600 λιοντάρια από τουρίστες. Σύμφωνα με την «Expressen», 82 κυνηγοί στη Σουηδία έχουν ένα λιοντάρι για τρόπαιο στο σπίτι τους.

Η εφημερίδα επικοινώνησε με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση…

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας