Copa del Rey: Κυπελλούχος 34 χρόνια μετά η Ρεάλ Σοσιεδάδ πήρε (1-0) στον Βασκικό τελικό την Μπιλμπάο

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε 1-0 με εύστοχο πέναλτι του Oγιαρθάμπαλ την συντοπίτισσα της Αθλέτικ Μπιλμπάο στον πρώτο Βασκικό τελικό του Κυπέλλου μετά το 1910 και πήρε το το 3ο της Κύπελλο και πρώτο μετά από 34 χρόνια 

Copa del Rey: Κυπελλούχος 34 χρόνια μετά η Ρεάλ Σοσιεδάδ πήρε (1-0) στον Βασκικό τελικό την Μπιλμπάο

Ένα πέναλτι του Ογιαρθάμπαλ στο 63ο λεπτό έδωσε στην Ρεάλ Σοσιεδάδ τη νίκη - στον πρώτο αμειγώς Βασκικό τελικό του Κόπα Ντελ Ρέι μετά το 1910 - επί της αιώνιας αντιπάλου και συντοπίτισσας της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 1-0 και την έστεψε Κυπελλούχο Ισπανίας για τρίτη φορά στα χρονικά και πρώτη μετά από 34 χρόνια (1987)!

Ο τελικός που αφορούσε το 2020, αλλά διεξήχθη ένα χρόνο αργότερα, σε μια προσπάθεια να παραστούν θεατές, κόντρα στη λαίλαπα του κορονοϊού (μάταια...) φιλοξενήθηκε στο «Καρτούχα» της, βροχερής, Σεβίλλης και δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας.

Ελαφρώς καλύτερη η ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν επιβλήθηκε εκείνης του Μαρθελίνο. Η οποία στην φάση του πέναλτι που υπέπεσε ο (πρώην παίκτης της...) Ινίγκο Μαρτίνεθ επί του Πόρτου παραλίγο να μείνει με 10 αλλά το VAR αναίρεσε την κόκκινη που έδειξε αρχικά ο διαιτητής.

Ακόμη κι έτσι την ισοφάριση δεν τη βρήκε και το 24ο Κύπελλο θα προσπαθήσει να το πάρει στον τελικό του 2021 κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στο ίδιο γήπεδο, στις 17 Απριλίου...

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρθελίνο Γαρθία Τοράλ): Ουνάι Σιμόν – Ντε Μάρκος, Γεράι Άλβαρεθ, Ίνιγο Μαρτίνεθ, Μπερτσίτσε (90' Κάπα) – Ντάνι Γκαρθία (76' Βέσγα), Βενθεδόρ (68' Ουνάι Λόπεθ) – Μπερενγκέρ (76' Βιγιαλίμπρε), Ραούλ Γκαρθία, Μουνιάιν – Γουίλιαμς.

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγουαθίλ): Ρεμίρο – Γκοροσάμπελ (90' Ελουστόντο), Θουμπέλδια, Λε Νορμάν, Μονρεάλ – Μερίνο, Θουμπιμέντι, Νταβίδ Σίλβα (85' Γκεβάρα) – Πόρτου (89' Μπαρενετσέα), Ίσακ (89' Κάρλος Φερνάντεθ), Ογιαρθάμπαλ.