Ligue 1: Επιστροφή στις νίκες (2-0) και στο ευρωπαϊκό ...κόλπο για Μαρσέιγ με Ντιζόν (vid)!

Η Νις με δύο γκολ του Ντόλμπεργκ νίκησε 2-1 στη Ναντ την προτελευταία τοπική ομάδα, ενώ η Σεντ Ετιέν απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη νικώντας στην έδρα της 3ης από το τέλος Νιμ (2-0). Με το ίδιο σκορ νίκησε κι η Μαρσέιγ την ουραγό Ντιζόν. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερς κι η βαθμολογία της 31ης αγωνιστικής

Ligue 1: Επιστροφή στις νίκες (2-0) και στο ευρωπαϊκό ...κόλπο για Μαρσέιγ με Ντιζόν (vid)!

Ισόπαλο 1-1 έληξε το πρώτο χρονικά ματς του Κυριακάτικου προγράμματος της Ligue 1 μεταξύ Ανζέ και Μονπελιέ.

Αποτέλεσμα που στέρησε από τους φιλοξενούμενους τη δυνατότητα να ζευγαρώσουν τις επιτυχίες τους και να μπουν ακόμη περισσότερο δυναμικά στο κυνήγι μιας θέσης στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Ήταν η 4η ισοπαλία στα 5 τελευταία ματς των φιλοξενούμενων που πάντως παραμένουν αήττητοι για 9 αγωνιστικές.

Αντίθετα οι γηπεδούχοι πήραν τον πρώτο τους πόντο μετά από δύο άκαρπες αγωνιστικές χάρη στο τέρμα του Μπαχόκεν.

Λίγο αργότερα με δύο γκολ του Κάσπερ Ντόλμπεργ η Νις επικράτησε 2-1 στη Ναντ, της τοπικής ομάδας και την έφερε ακόμη πιο κοντά στη δεύτερη κατηγορία καθότι προτέλευταια, επτά αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Με 2-0, εξάλλου, επιβλήθηκε η Σεντ Ετιέν στη Νιμ κόντρα στην τρίτη από το τέλος τοπική ομάδα, επιστρέφοντας στις επιτυχίες.

Έτσι, «ανέπνευσε», αφού απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη και την χθεσινή της αντίπαλο που απέχει από την σωτηρία τρεις πόντους...

Με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε, στο τελευταίο χρονικά ματς της αγωνιστικής, η Μαρσέιγ της ουραγού Ντιζόν, επιστρέφοντας στις επιτυχίες και στο κυνήγι μιας ευρωπαϊκής θέσης.

Για τις «μουστάρδες» ήταν η 11η σερί ήττα και μόνο μαθηματικά δεν έχουν υποβιβαστεί, ούσες στο -17 από την σωτηρία, επτά αγωνιστικές πριν το τέλος...

Ρεμς και Ρεν αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, με τους φιλοξενούμενους να μην καταφέρνουν να μπουν στην πρώτη εξάδα, παραμένοντας ισόβαθμοι με την Μαρσέιγ στους 45 βαθμούς. Όλα τα γκολ του παιχνιδιού σημειώθηκαν από το 60' κι έπειτα, με τους γηπεδούχους να προηγούνται δύο φορές, αλλά τον Γκιρασί να ισοφαρίζει ισάριθμες φορές για τη Ρεν.

Στο Μπορντό, το Στρασβούργο πήρε το διπλό με 3-2 κι έπιασε τους γηπεδούχους στους 36 βαθμούς και την 13η θέση. Και τα πέντε τέρματα της αναμέτρησης μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο, με τους νικητές να προηγούνται 3-0 μόλις ημίωρο και την Μπορντό να καταφέρνει να μειώσει σε 3-2 στις καθυστερήσεις.

Εξάλλου η Λοριάν κερδίζοντας με το μίνιμουμ σκορ την Μπρεστ επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τρεις ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1) και παρέμεινε αήττητη για 5ο ματς.

Έτσι απομακρύνθηκε τρεις πόντους από την επικίνδυνη ζώνη.
Στο +6 οι ηττημένοι που έχουν μόνο έναν πόντο σε τρεις αγωνιστικές και δεν σκοράρουν για δύο ματς.

Τα ματς του Σαββάτου

Ολοταχώς για τον πρώτο της τίτλο μετά από 10 χρόνια (2011) οδεύει η Λιλ που παρότι προερχόταν από δύο αγωνιστικές με συγκομιδή ενός πόντου έκανε το «κόλπο γκρόσο» κερδίζοντας στην «μετωπική» τίτλου την ως χθες ισόβαθμη της και πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν με το μίνιμουμ σκορ.

Ήταν η πρώτη νίκη των «λιλουά» στο Παρκ ντε Πρενς από το 1996 που τους έφερε μόνους πρώτους στο +3 από τους Παριζιάνους επτά αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

«Χρυσός» και μοναδικός σκόρερ ήταν ο Ντέιβιντ, ο οποίος πέτυχε το γκολ στο 20', αλλά 15 λεπτά αργότερα έγινε αναγκαστική αλλαγή (στη θέση του ο Γουεά) λόγω -σοβαρού από ό, τι φαίνεται- τραυματισμού στον αστράγαλο.

Οι γηπεδούχοι (που έχουν δύο ήττες στα τελευταία τους τρία ματς) είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες ωστόσο, η Λιλ κατάφερε στη μοναδική της φάση να ανοίξει το σκορ, με το πλάσε του Ντέιβιντ από το ύψος του πέναλτι.

Στην επανάληψη η Παρί απείλησε ανεπιτυχώς με τον Νεϊμάρ στο 55', όμως η σημαντικότερη ευκαιρία άνηκε στους φιλοξενούμενους, για τους οποίους αστόχησε σε τετ-α-τετ ο Γκιλμάζ στο 79', ύστερα από τρομερή αντεπίθεση της ομάδας του.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα το μόνο που άλλαξε ήταν ο αριθμός των αγωνιζόμενων ποδοσφαιριστών. Κι αυτό διότι στο 90' αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα στην ίδια φάση οι Νεϊμάρ και Ντζαλό.

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Νάβας, Κέρερ (64’ Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Ντιαλό (64’ Μπάκερ), Παρέδες, Γκέιγ (71’ Ραφίνια), Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Μπαπέ, Κεν (64’ Ντράξλερ)

Λιλ (Κριστόφ Γκατιέ): Μενιάν, Τζαλό, Φόντε, Μπότμαν, Μανταβά, Σάντσες (73’ Γιλμάζ), Αντρέ, Σουμαρέ, Μπαμπά, Ντέιβιντ (35’ Γουεά), Ικονέ (90+3' Μπράνταριτς)

Μονακό για ...σεντόνι!

Νωρίτερα, χωρίς να αφήσει περιθώρια στη Μετς, η Μονακό επικράτησε με το ευρύ 4-0 στο «Λουί Ντε», στο εναρκτήριο ματς της 31ης αγωνιστικής της Ligue 1. Οι Μονεγάσκοι πάτησαν στην 3η θέση της βαθμολογίας και βλέπουν πλέον... σεντόνι

Παρότι στο πρώτο μέρος η Μονακό δυσκολεύτηκε, ευτύχησε να βρει δίχτυα στις αρχές του δευτέρου (50') με πέναλτι του Σεσκ Φάμπρεγας. Ο Φόλαντ δύο λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του ενώ ο Μπεν Γεντέρ πήρε τη σκυτάλη και με δύο γκολ (77', 89') διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Με δέκα ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι αφού ο Μπογιέ στο 87ο λεπτό αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Δεύτερη διαδοχική «τεσσάρα» για τη Μονακό που είδε τη Λιόν να «στραβοπατάει» εκτός έδρας (1-1) με τη Λανς και να μένει για 3 σερί αγωνιστική (2 ισοπ. - 1 ήττα) μακριά από την επιτυχία.

Αντίθετα οι τέταρτοι «λανσουά» πάνε ολοταχώς για Ευρώπη όντες αήττητοι 10 ματς (4ν. - 6 ισοπ.) αφού έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 90' λόγω αποβολής του Σλιμανί.

Σάββατο 03/04
Μονακό-Μετς 4-0
(50' Φάμπρεγας, 52' Φόλαντ, 77', 89' Μπεν Γιεντέρ)

Παρί Σεν Ζερμέν-Λιλ 0-1
(20' Ντέιβιντ)

Λανς-Λιόν 1-1
(65' Κλάους - 81' Πακετά)


Κυριακή 04/04

Ανζέ-Μονπελιέ 1-1

(72' Μπαχόκεν - 47' Μαβντιντί)

Μπορντό-Στρασβούργο 2-3
(36' Μπες, 45+2' πεν. Ουι Τζο - 6' Κονέ, 21' Ντιαλό, 30' πεν. Αζόρκ)

Λοριάν-Μπρεστ 1-0
(45' Αμπερζέλ)

Ναντ-Νις 1-2
(32' Τουρέ - 11' πεν., 29' Ντόλμπεργκ)

Ρεμς-Ρεν 2-2
(60' Ντιά, 81' Κονάν - 75' πεν., 83' Γκιρασί)

Νιμ-Σεντ Ετιέν 0-2
(23' Xάζρι, 66' Μπουάνγκα)

Μαρσέιγ-Ντιζόν 2-0
(45+1' Μπαλέρντι, 79' Άλβαρο Γκονζάλες)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ