Κορονοϊός: Οι αλλαγές που αποφάσισε η UEFA για τους φιλάθλους

Η UEFA προχώρησε σε αλλαγές όσον αφορά στην παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα. Τι άλλαξε η ομοσπονδία μετά την συνεδρίαση της Τετάρτης.

Κορονοϊός: Οι αλλαγές που αποφάσισε η UEFA για τους φιλάθλους

Συνεδρίασε την Τετάρτη η εκτελεστική επιτροπή της UEFA και ένα από τα θέματα που συζήτησε ήταν αυτό της επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα. Την 1η Οκτωβρίου 2020 η ομοσπονδία είχε αποφασίσει να θέσει το όριο του 30% της χωρητικότητας των σταδίων.

Η UEFA έλαβε υπόψη της τα επιδημιολογικά δεδομένα και το γεγονός ότι οι 55 ενώσεις της αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο η κάθε μία την κατάσταση με την πανδημία. Έτσι αποφάσισε ότι δεν απαιτείται πλέον να υπάρχει ένα τέτοιο ανώτατο όριο.

Πλέον η εκάστοτε κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές είναι αυτές που θα αποφασίσουν τον αριθμό των θεατών που θα επιτρέπονται να εισέλθουν στα γήπεδα. Δεν υφίσταται πλέον το 30%, αλλά ούτε και απαγόρευση. Είναι στο χέρι της κάθε χώρας ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα πόσο κόσμο θα επιτρέψει στα γήπεδα.

Ωστόσο λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που υπάρχουν η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε ότι απαγορεύεται η μετακίνηση φιλοξενούμενων οπαδών για τις διοργανώσεις της. Αυτό ισχύει τουλάχιστον μέχρι τους τελικούς των δύο διοργανώσεων. Όλα τα παραπάνω θα τεθούν σε ισχύ από την Πέμπτη.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας