Γκαλιάνι: «Φοβήθηκα ότι θα πέθαινα από κορονοϊό...»

Ο Αντριάνο Γκαλιάνι μίλησε για την εμπειρία του με τον κορονοϊό κάνοντας λόγο για «εφιάλτη», για τον φόβο του ότι θα πεθάνει και την αξία της υγείας στην καθημερινότητα μας.

Γκαλιάνι: «Φοβήθηκα ότι θα πέθαινα από κορονοϊό...»

Την εμπειρία του με τον κορονοϊό αφηγήθηκε ο Αντριάνο Γκαλιάνι αφού ανάρρωσε και πήρε εξιτήριο επιστρέφοντας στο σπίτι του.

Ο ιστορικός αντιπρόεδρος της Μίλαν και νυν διευθύνων σύμβουλους της Μόντσα (σ. σ' αμφότερες «δεξί χέρι» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι) ήταν για δέκα ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας, του νοσοκομείου «San Raffaele», στο Μιλάνο κι αποκάλυψε την μάχη για τη ζωή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere dello Sport»:

«Φοβήθηκα ότι θα πεθάνω. Έχασα 10 κιλά και κατάλαβα πως η υγεία είναι το μοναδικό πράγμα που μετράει στη ζωή. Με το που βγήκα από την ΜΕΘ και μπήκα σε κανονικό κρεβάτι, ειπα πως σε σχέση με το πιο υπερπολυτελές ξενοδοχείο, αυτό ήταν το ομορφότερο μέρος της ζωής μου...»

Για να προσθέσει: «Ο Μπερλουσκόνι μού έγραφε συνέχεια, ανησυχούσε για μένα», πριν σημειώσει:

«Από την Κυριακή 7 Μαρτίου μέχρι τις 17 Μαρτίου ήμουν σε μονάδα εντατικής θεραπείας και εκείνες οι δέκα ημέρες ήταν οι μεγαλύτερες χρονικά στη ζωή μου. Ήταν ένας εφιάλτης.

Δεν έβλεπα το παραμικρό, μπροστά μου ήταν μόνο ένας τοίχος. Τα δωμάτια αυτά δεν έχουν παράθυρα και στο εσωτερικό υπάρχουν μόνο κρεβάτια. Νομίζω πως δεν υπήρχε ούτε μπάνιο.

Επιπλέον, πάσχω από κλειστοφοβία. Ο ανελκυστήρας μού προκαλεί άγχος. Φαντάζεστε λοιπόν έναν κλειστοφοβικό άνθρωπο να μη βλέπει το φως του ήλιου για δέκα ημέρες.

Θέλω να ευχαριστήσω τους υπέροχους νοσοκόμους, γιατρούς. Με την πρώτη ευκαιρία θα πάω σε μία εκκλησία για να προσευχηθώ».

Όσον αφορά δε στο αν είναι τώρα απολύτως εντάξει γυρίζοντας σπίτι του, ο παράγων της ομάδα της Serie B, ξεκαθάρισε ότι «θα χρειαστεί ένας μήνας για να γίνω οριστικά καλά. Έχασα δέκα κιλά γιατί σε εκείνες τις καταραμένες ημέρες δεν μπορούσα καν να φάω...».