Παρουσία 11.000 θεατών οι αγώνες στο «Πάρκεν» για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

H UEFA θέλει την παρουσία κοινού στους αγώνες και η κυβέρνηση της Δανίας αποφάσισε να επιτρέψει την παρουσία, τουλάχιστον 11.000 θεατών για τους τέσσερις αγώνες που θα γίνουν στο Πάρκεν για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Παρουσία 11.000 θεατών οι αγώνες στο «Πάρκεν» για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

Παρουσία τουλάχιστον 11.000 θεατών, θα διεξαχθούν οι τέσσερις αναμετρήσεις που έχει προγραμματισθεί να γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης, για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

«Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου είναι ένα μοναδικό και ιστορικό γεγονός για την Δανία. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει την παρουσία, τουλάχιστον 11.000 έως 12.000 θεατών για τους τέσσερις αγώνες που θα γίνουν στο Πάρκεν», δήλωσε σχετικά, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τζόι Μόγκενσεν και πρόσθεσε:

«Έχουμε επίσης ενημερώσει την DBU (σ.σ. ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας) και την UEFA ότι μπορεί να καταστεί απαραίτητη η απαγόρευση παρουσίας θεατών, σε περίπτωση που η πανδημία εξαπλωθεί περαιτέρω».

Σημειώνεται, πως η UEFA έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει την παρουσία κοινού στους αγώνες, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να «αποσύρει» αναμετρήσεις από ορισμένες από τις πόλεις υποδοχής, εάν δεν μπορούν να φιλοξενήσουν θεατές.

Η Δανία, τέλος, σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα «corona pass», με την μορφή μιας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, η οποία θα πιστοποιεί ένα αρνητικό τεστ λιγότερο από 72 ώρες, έναν εμβολιασμό ή μια πρόσφατη ανάρρωση από την Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ