Φρανκ Ντε Μπουρ: «Δεν ξέρω αν θα προλάβει το Euro ο Φαν Ντάικ»

Ο εκλέκτορας της Εθνικής Ολλανδίας ερωτηθείς για την παρουσία του στόπερ της Λίβερπουλ στα τελικά του Euro το προσεχές καλοκαίρι δήλωσε ότι αυτή είναι αμφίβολη...

Φρανκ Ντε Μπουρ: «Δεν ξέρω αν θα προλάβει το Euro ο Φαν Ντάικ»

Μόνο σίγουρη δεν είναι η παρουσία του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στα τελικά του Euro 2020 (θα διεξαχθούν το τρέχον καλοκαίρι λόγω της περσινής αναβολής τους εξαιτίας του κορονοϊού) κι ο λόγος είναι η ρήξη χιαστών που υπέστη στο ματς της Λίβερπουλ με την Έβερτον στις αρχές της σεζόν.

Αυτό είπε ο εκλέκτορας της Εθνικής Ολλανδίας Φρανκ Ντε Μπουρ, παρότι ο 29χρονος στόπερ αναμένεται βάσει ιατρικού χρονοδιαγράμματος να επιστρέψει σιγά σιγά σε αγωνιστική δράση σε περίπου δύο μήνες.

Με δηλώσεις του ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ολλανδίας, αναφέρθηκε στο θέμα αυτό, τονίζοντας πως καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει στα σίγουρα τον αμυντικό στυλοβάτη της ομάδας του αφού θα του λείπει αγωνιστικός ρυθμός.

«Καταλαβαίνω ότι στη Λίβερπουλ δεν θέλουν να τον πιέσουν, άλλωστε ούτε και εμείς. Η αποθεραπεία του συνεχίζεται σύμφωνα με το πλάνο. Ξέρουμε ότι έχει ακόμη οκτώ εβδομάδες για την ανάρρωσή του. Δεν ξέρω αν είναι αρκετό για να προλάβει να είναι έτοιμος για το Euro», ανέφερε αρχικά ο 50χρονος τεχνικός, ενώ στη συνέχει τόνισε πως:

«Έχω μιλήσει μαζί του, και σύντομα θα επιστρέψει στην προπόνηση Βέβαια πολλά μπορούν να συμβούν, στο θέμα των υποτροπιών. Μια με δύο εβδομάδες αν πάει πίσω στο πρόγραμμά του, σημαίνει πρακτικά πως δεν θα ξαναπαίξει φέτος με τη Λίβερπουλ. Οτιδήποτε μπορέσει να προσφέρει στη Λίβερπουλ και πιθανόν σε εμάς μέχρι το τέλος της περιόδου θα είναι στα μπόνους. Δεν βασίζομαι αυτή την στιγμή στον Φαν Ντάικ, αλλά αν τα καταφέρει και επιστρέψει, θα είναι φανταστικό για την εθνική ομάδα».