Ligue 1: Το «τρένο» της Λανς πέρασε και από το Στρασβούργο (highlights)

Η φορμαρισμένη Λανς πέρασε 2-1 από το Στρασβούργο και κάνει ευρωπαϊκά όνειρα. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη Ligue 1.

Ligue 1: Το «τρένο» της Λανς πέρασε και από το Στρασβούργο (highlights)

Η Λανς νίκησε 2-1 στην έδρα του Στρασβούργου και παρέμεινε μόνη στην πέμπτη θέση που δίνει το εισιτήριο για το Europa Conference League.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 4ο λεπτό με τον Αϊνταρά. Στο 19’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Μπελεγκάρντ για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Φοφανά στο 39’.

Τα ματς του Σαββάτου 20/3

Και όμως υπάρχει... ζωή στη Ρεν. Η ομάδα από τη Βρετάνη πανηγύρισε δεύτερη διαδοχική νίκη ενώ είχε μείνει για δύο μήνες (τελευταίο τρίποντο στις 17 Ιανουαρίου) «άσφαιρη», αφού επικράτησε 1-3 της Μετς στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Ligue 1. Έτσι, η Ρεν παραμένει στο κυνήγι της Μαρσέιγ και της 5ης θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ντοκού ενώ ο Τεριέ έκανε το 0-2 λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Παρότι η Ρεν έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Ντοκού (5-1) δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και στο 89' έκανε το 0-3 με τον Γκιρασί. Η Μετς απλώς μείωσε στις καθυστερήσεις με τον Γιαντέ.

Λίγο αργότερα η Νις επικρατούσε στο ντέρμπι της Κυανής Ακτής με 3-0 της Μαρσέιγ σταματώντας το νικηφόρο σερί των «Φοσέν» (του Σαμπάολι) στα δύο ματς κι υποχρενώνοντας τους να χάσουν έδαφος στο κυνήγι μιας ευρωπαϊκής θέσης.

Για τους «αετούς», που προέρχονταν από εκτός έδρας ισοπαλία με τη Λοριάν, ήταν το 4ο ματς δίχως ήττα (3ν. - 1 ισοπ.) μ' αποτέλεσμα ν' ανέβουν στο μέσον της βαθμολογίας

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (19/3)

Δύσκολες μέρες για τη Σεντ Ετιέν που γνώρισε βαριά εντός έδρας με σκορ 4-0 από τη Μονακό. Οι "Στεφανουά" με τον Παπέ Σισέ στην ενδεκάδα τους και παίζοντας με τρία στόπερ διασύρθηκαν από τους Μονεγάσκους κάνοντας ένα τραγικό δεύτερο ημίχρονο κατά τη διάρκεια του οποίους δέχτηκαν τα τρία από τα τέσσερα τέρματα. Μετά από αυτή την ήττα η ομάδα του Παπέ Σισέ βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Μονακό με ματς περισσότερο πλησίασε στον πόντο την τρίτη της βαθμολογίας Λιόν.

Το προφίλ της 30ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/3

Σεντ Ετιέν-Μονακό 0-4

(13' Γιόβετιτς, 55' Τσουαμενί, 64΄Ντιόπ, 77' Ντιατά)

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/3

Μετς – Ρεν 1-3
(90' Γιαντέ - 18' Ντοκού, 38' Τεριέ, 89' Γκιρασί)

Νις – Μαρσέιγ 3-0
(34' Τιράμ - Ιλιέν, 74' Γκουιρί, 91' Μορίς)

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/3

Στρασβούργο-Λανς 1-2

(19’ Μπελεγκάρντ- 4’ Αϊνταρά, 39’ Φοφανά)

16.00: Ναντ – Λοριάν, Μπρεστ – Ανζέ, Μονπελιέ – Μπορντό, Ντιζόν – Ρεμ

18.05: Λιλ – Νιμ

22.00: Λιόν – Παρί Σεν Ζερμέν

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ