Serie A: Ο Μέρτενς «εκτέλεσε» τη Ρόμα, μόνο η Μίλαν στο κυνήγι της Ίντερ (highlights)!

Με δυο γκολ του Μέρτενς η Νάπολι άλωσε το «Ολύμπικο», 2-0 τη Ρόμα. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη Serie A.

Serie A: Ο Μέρτενς «εκτέλεσε» τη Ρόμα, μόνο η Μίλαν στο κυνήγι της Ίντερ  (highlights)!

Ο Ντρις Μέρτενς «χτύπησε» δυο φορές στο «Ολύμπικο» και η Νάπολι πήρε σπουδαία νίκη 2-0 επί της Ρόμα που της δίνει «θέα» στην τετράδα.

Ο Βέλγος επιθετικός σημείωσε δυο γκολ σε επτά λεπτά, στο 27΄με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ και στο 34΄με κεφαλιά (!) για να καθαρίσει το τρίποντο από το πρώτο ημίχρονο.

«Ξινή» βγήκε στην Γιουβέντους η εκδήλωση που είχε προγραμματίσει πριν την έναρξη του αγώνα με την Μπενεβέντο, προς τιμήν του Κριστιάνο Ρονάλντο για τα 770, επίσημα, γκολ καριέρας του (με τα οποία ξεπέρασε τον Πελέ των 767) αφού του Πορτογάλου δεν του... περίσσεψε κάποιο στον αγώνα με την ομάδα της Καμπάνια η οποία σόκαρε τους «μπιανκονέρι» κερδίζοντας τους 1-0.

Ήταν η πρώτη επιτυχία της ομάδας του Πίπο Ιντζάγκι από τις 6 Γενάρη - αλλά κι η παρθενική της, στα χρονικά, κόντρα στη «γηραιά κυρία»! - μ' αποτέλεσμα το νικηφόρο σερί των Γιουβεντίνων να σταματήσει στα 3 ματς.

Το μοναδικό γκολ ο Αργεντινός Γκάϊτς από λάθος του Άρθουρ.

Ήταν η δεύτερη εντός έδρας ήττα για τη «γηραιά κυρία» (και 4η συνολικά) η οποία χαροποίησε την πρωτοπόρο Ίντερ.

Της ...ανατροπής στη Φλωρεντία!

Η οποία μόνο από την Μίλαν, κινδυνεύει, αφού οι «ροσονέρι», παρά τον αποκλεισμό στο Europa League, κέρδισαν στη Φλωρεντία με 3-2 σε ένα ματς με 2 ανατροπές.

Η ομάδα του Πιόλι προηγήθηκε με τον Ιμπραϊμοβις, αλλά οι «βιόλα» γύρισαν το ματς με τους Πούλγκαρ και Ριμπερί πριν οι Λομβαρδοί τους το ανταποδώσουν. Έτσι εδραιώθηκαν στη 2η θέση και στο -6 από τους «νερατζούρι» (που έχουν ματς λιγότερο).

Νωρίτερα, παρά τον αποκλεισμό από την Ρεάλ Μαδρίτης στους «16» του Champions League η Αταλάντα, ανεπηρέαστη, συνέχισε την πορεία επιστροφής της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τη νίκη της επί της Ελλάς Βερόνα εκτός έδρας.

Με 2-0 επιβλήθηκε η ομάδα του Μπέργκαμο, σκορ που διαμορφώθηκε στο πρώτο μέρος.

Έτσι το συγκρότημα του Γκασπερίνι (που έπιασε τη Γιούβε στη βαθμολογία) έφτασε τα 2 σερί τρίποντα κι υποχρεώσε τους Βερονέζους στην 3η διαδοχική τους ήττα. Η οποία δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Στο κόλπο της 4αδας επανήλθε η Λάτσιο που μετά τον αποκλεισμό στο Champions League από την Μπάγερν Μονάχου πέτυχε δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα με 1-0 επί της Ουντινέζε στο Φρίουλι.

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι έβαλε τέλος στο αήττητο 5 αγώνων των «φριουλάνι» που δεν είχαν δεχθεί γκολ σε 4 εντός έδρας ματς.

Εξάλλου με το ίδιο σκορ νίκησε κι η Σαμπντόρια την Τορίνο στη Γένοβα. Για τους «μπλουτσερκιάτι» ήταν το πρώτο τρίποντο μετά από 5 αγώνες κόντρα στην «γκρανάτα» που κινδυνεύει...

Τα ματς του Σαββάτου

Αν κι έχανε 2-0 ως το 62ο λεπτό της αναμέτρησης με την ουραγό Κροτόνε η Μπολόνια επικράτησε 3-2 στο πρώτο ματς του Σαββατιάτικου προγράμματος της Serie A.

Ήταν η πρώτη επιτυχία της ομάδας του Σίνισα Μιχάιλοβιτς μετά από δύο σερί ήττες, ενώ τον ίδιο αριθμό συμπλήρωσαν και τα «σκυλόψαρα» που έχασαν με το ίδιο σκορ όπως και την προηγούμενη αγωνιστική κι οδεύουν για την Serie B, αφού είναι στο -7 από την σωτηρία.

Λίγο αργότερα η Σπέτσια επικράτησε στο γκολ αλλά με 2-1 της τρίτης από το τέλος Κάλιαρι κι έτσι απέκτησε «αέρα» 7 πόντων από την αντίπαλο της και την επικίνδυνη ζώνη.

Οι γηπεδούχοι δεν κέρδιζαν πέντε αγωνιστικές (2 ισοπ. - 3 ήττες) και πιο συγκεκριμένα από τις 13 Φλβάρη.

Όσο για τους Σάρδους (με τον Λυκογιάννη να παίζει από το 70' και να έχει καλή ευκαιρία...), ήταν η δεύτερη σερί ήττα, ενώ έχουν έναν πόντο συγκομιδής σε τρεις αγώνες...

Το ματς της Παρασκευής

Με «δήμιο» τον Τζιανλούκα Σκαμάκα η Τζένοα πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Πάρμα, διατηρώντας καθηλωμένους τους γηπεδούχους εντός της ζώνης του υποβιβασμού, στο μοναδικό παιχνίδι της Παρασκευής για την 28η αγωνιστική της Serie A.

Ο θηριώδης νεαρός στράικερ των «ροσομπλού» της Γένοβας απάντησε δις στο γκολ που είχε πετύχει ο Γκρατσιάνο Πελέ νωρίς στο ματς, γράφοντας το τελικό 1-2 μέσα σε 19 λεπτά στο β' μέρος, για να κρατήσει έτσι τη Τζένοα σε ασφαλή απόσταση από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Το προφίλ της 28ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/3

Πάρμα – Τζένοα 1-2
(16' Πελέ - 50', 69' Σκαμάκα)

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/3

Κροτόνε – Μπολόνια 2-3
(32' Μεσίας, 40' πεν. Νουάνκο - 62' Σουμαόρο, 70' Σούτεν, 84' Όλσεν)

Σπέτσια – Κάλιαρι 2-1
(49' Πίκολι, 80' Ματζιόρε - 83' Περέιρο)

Ίντερ – Σασουόλο (ΑΝΑΒΟΛΗ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/3

Ελλάς Βερόνα – Αταλάντα 0-2
(33' πεν. Μαλινόφσκι, 42' Σαπάτα)

Γιουβέντους – Μπενεβέντο 0-1
(69' Γκάιτς)

Σαμπντόρια – Τορίνο 1-0
(25' Καντρέβα)

Ουντινέζε – Λάτσιο 0-1

(37' Μάρουσιτς)

Φιορεντίνα – Μίλαν 2-3

(17' Πούλγκαρ, 51' Ριμπερί - 9' Ιμπραίμοβιτς, 57' Ντίαθ, 72' Τσαλχάνογλου)

Ρόμα - Νάπολι 0-2
(27΄, 34΄Μέρτενς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ