Κόπα Αμέρικα: Mε δέκα ομάδες θα γίνει η φετινή διοργάνωση

Δέκα ομάδες θα συμμετάσχουν τελικά στο φετινό Κόπα Αμέρικα, αφού η Αυστραλία και το Κατάρ δήλωσαν την αδυναμία τους να ταξιδέψουν στα γήπεδα της Αργεντινής και της Κολομβίας, όπου θα διεξαχθεί η διοργάνωση.

Κόπα Αμέρικα: Mε δέκα ομάδες θα γίνει η φετινή διοργάνωση

Με δύο λιγότερες ομάδες θα διεξαχθεί το φετινό Κόπα Αμέρικα, το οποίο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στα γήπεδα της Αργεντινής και της Κολομβίας κατά το χρονικό διάστημα από 13 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα στην 47η έκδοση της φημισμένης διοργάνωσης θα συμμετάσχουν οριστικά 10 αντί για 12 ομάδες. Αρχικά στις δέκα εθνικές ομάδες της Λατινικής Αμερικής είχαν προστεθεί ως προσκεκλημένες η Αυστραλία και το Κατάρ.

Ωστόσο οι δύο ομοσπονδίες απέσυραν τη συμμετοχή τους, επειδή αναβλήθηκαν για τον Ιούνιο, εξαιτίας του κορονοϊού, τα εναπομείναντα παιχνίδια τους στον δεύτερο γύρο των προκριματικών της ασιατικής ζώνης για το Μουντιάλ του 2022.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής εξέτασε αρχικά το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην αντικατάσταση των Αυστραλίας και Κατάρ.

Παρ' όλα αυτά με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (15/3) η CONMEBOL έκανε γνωστό ότι πήρε την απόφαση να αφήσει στην άκρη το σενάριο περί αναπλήρωσης των κενών που προέκυψαν.

«Όπως είναι παραδοσιακό, η CONMEBOL προσκάλεσε ομάδες από άλλες συνομοσπονδίες. Όμως τα εκκρεμή παιχνίδια και οι καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία, η οποία επηρέασε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, εμπόδισαν τη συμμετοχή άλλων χωρών» ανέφερε σχετικά στην ανακοίνωσή της η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Ν. Αμερικής.

Υπενθυμίζουμε τους δύο ομίλους της διοργάνωσης στην τελική διαμόρφωσή τους:

Α' ΟΜΙΛΟΣ (οι αγώνες θα γίνουν στην Αργεντινή)

Αργεντινή

Βολιβία

Ουρουγουάη

Χιλή

Παραγουάη

Β' ΟΜΙΛΟΣ (οι αγώνες θα γίνουν στην Κολομβία)

Κολομβία

Βραζιλία

Βενεζουέλα

Ισημερινός

Περού