Άνοιξαν τα γήπεδα στο Ισραήλ, ετοιμάζονται κι άλλες χώρες (vid)

Στο Ισραήλ άνοιξαν οι εξέδρες για τον κόσμο, ενώ πλάνο για την επιστροφή των οπαδών έχουν κι άλλες χώρες.

Άνοιξαν τα γήπεδα στο Ισραήλ, ετοιμάζονται κι άλλες χώρες (vid)

Η Ελλάδα παραμένει σε lockdown από τον Νοέμβριο, ενώ και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης τα μέτρα δεν έχουν χαλαρώσει. Ωστόσο αρκετές από αυτές έχουν αρχίσει να εξετάζουν την επόμενη ημέρα και το σταδιακό άνοιγμα.

Το Ισραήλ έγινε η πρώτη χώρα που άνοιξε ξανά τις πόρτες των γηπέδων προκειμένου να υποδεχτεί κόσμο. Πρόκειται, πάντως για τη χώρα που παγκοσμίως έχει εμβολιάσει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της. Αυτό το σαββατοκύριακο οι πόρτες άνοιξαν ξανά προκειμένου να υποδεχτούν 1.500 οπαδούς σε γήπεδα άνω των 10.000 θέσεων και 750 σε γήπεδα μικρότερης χωρητικότητας.

Στην Αγγλία ο Μπόρις Τζόνσον έχει τονίσει ότι στις 17 Μαΐου θα γίνει άρση των μέτρων και θα μπορέσουν 10.000 οπαδοί να βρεθούν στις κερκίδες των γηπέδων της Premier League. Άλλωστε και η διοργανώτρια αρχή εξετάζει να μεταθέσει κάποιες αγωνιστικές μετά από τη συγκεκριμένη ημερομηνία προκειμένου να μπορέσουν να διεξαχθούν με κόσμο στις κερκίδες.

Στην Ισπανία ο πρόεδρος της Λίγκας, Χαβιέρ Τεμπάς τόνισε πριν μερικές ημέρες ότι είναι πιθανό ο κόσμος να επιστρέψει στα γήπεδα ακόμα και μέσα στον Απρίλιο. Φυσικά και εκεί αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Στην Ιταλία η διοργανώτρια αρχή είναι σε συνεργασία με την κυβέρνηση προκειμένου να γυρίσει ο κόσμος στις εξέδρες μέσα στον Μάιο. Σχέδιο για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα δεν φαίνεται να έχει η Γερμανία, διότι οι εμβολιασμοί προχωρούν με αργούς ρυθμούς, ενώ έχει ενδιαφέρον να δούμε πότε θα ανοίξουν τα γήπεδα και στη χώρα μας.

Δείτε εικόνες από το παιχνίδι της Χαποέλ Χάιφα που έγινε παρουσία οπαδών