Serie A: Ακόμη πιο κοντά στο σκουντέτο η Ίντερ με το «διπλό» της Νάπολι επί της Μίλαν (highlights)!

Με γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες (85'), η Ίντερ επικράτησε 2-1 της Τορίνο και έκανε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου αφού λίγο αργότερα η Νάπολι νίκησε στο «Σαν Σίρο» 1-0 την Μίλαν. Διπλό κι η Γιουβέντους στο Κάλιαρι με χατ τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Η Πάρμα υπέταξε 2-0 τη Ρόμα μετά από 17 σερί ανεπιτυχείς προσπάθειες. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία της Serie A

Serie A: Ακόμη πιο κοντά στο σκουντέτο η Ίντερ με το «διπλό» της Νάπολι επί της Μίλαν (highlights)!

Και πως να το χάσει! Η Ίντερ δεν... χαμπάριασε ούτε από την μαχητική και ψυχωμένη Τορίνο και με τέρμα του Λαουτάρο Μαρτίνες στο 85' πήρε το «διπλό», κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Στο 62' ο Λουκάκου έκανε το 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Η «γκρανάτα» έφερε το ματς στα ίσα στο 70ο λεπτό με τον Σανάμπρια, αλλά το συγκρότημα του Αντόνιο Κόντε είχε... απάντηση με τον Λαουτάρο, πέντε λεπτά πριν το 90λεπτο.

Η Ίντερ κέρδισε και δίχως ν'... αγωνίζεται αφού η Νάπολι λίγες ώρες αργότερα νίκησε την συμπολίτισσα των «νερατζούρι» Μίλαν στο Σαν Σίρο (1-0) εκτοξεύοντας τη διαφορά των «ροσονέρι» (χωρίς τον Ιμπραϊμοβιτς) στο -9 από την κορυφή.

Οι «παρτενοπέι» του Γκατούζο, που πήραν ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου είναι αήττητοι 4 ματς (3ν. - 1 ισοπ) και 5οι, στη βαθμολογία, στο -2 από την τετράδα, ενώ οι Λομβαρδοί, που έχασαν μετά από 3 αγωνιστικές (2ν. - 1 ισοπ.) και τελείωσαν το ματς 10 λόγω αποβολής του Ρέμπιτς (92') νιώθουν καυτή την «ανάσα» της Γιουβέντους που ...ξέσπασε για τον αποκλεισμό της από την Πόρτο στην Κάλιαρι (χωρίς Λυκογιάννη) κερδίζοντας 3-1 κι είναι στον πόντο από εκείνους (με ματς λιγότερο).

Πέρασε τα γκολ του Πελέ ο Κριστιάνο Ρονάλντο!

Πρωταγωνιστής αυτού του «διπλού» ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκοράροντας χατ τρικ (τρίτο του ως «μπιανκονέρο»...) σε 22 λεπτά στο πρώτο μέρος και δείχνοντας το...αυτί του στους πανηγυρισμούς θέλοντας ν' αναφερθεί στην κριτική που του ασκήθηκε για τις ευθύνες του για τον αποκλεισμό από τους «δράκους»!

Έτσι όχι μόνο είναι πρώτος σκόρερ (23 γκολ έναντι 19 του Λουκάκου) στο Καμπιονάτο, όχι μόνο σκοράρε στο Κάλιαρι για πρώτη φορά στην καριέρα του, αλλά πέρασε τα γκολ του Πελέ (770, έναντι 767) σ' επίσημες αναμετρήσεις!

Τελικά η Πάρμα έχει... σφυγμό. Μετά από 17 ανεπιτυχείς προσπάθειες, κατάφερε να πάρει τη νίκη, αυτή τη φορά απέναντι στη Ρόμα (2-0). Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντ' Αβέρσα μείωσε στους τρεις τη διαφορά από την Κάλιαρι και παραμένει στο «κόλπο» της παραμονης.

Eπάνοδος στις επιτυχίες για την Μπολόνια καθώς επιβλήθηκε 3-1 της Σαμπντόρια στο «Ρενάτο Νταλ'Άρα», στο πρώτο χρονικά ματς της Κυριακής για την 27η αγωνιστική της Serie A.

Οι «ροσομπλού» μετά από δύο ήττες σε Κάλιαρι και Νάπολι επικράτησαν και πλησίασαν τους Γενοβέζους, του Ρανιέρι, στον πόντο αφού εκείνοι προέρχονταν από δύο ισοπαλίες και συμπλήρωσαν 5 ματς (από του ...Αγίου Βαλεντίνου) δίχως τρίποντο.

Έτσι η ομάδα του Μιχάιλοβιτς πήρε... αποστάσεις από την επικίνδυνη ζώνη (+11) ξεγνοιάζοντας με την πρώτη της νίκη σε Κυριακάτικο ματς μεσημεριού μετά το 2019!

Τα ματς του Σαββάτου

Συγκλονιστικό σε εξέλιξη ήταν το παιχνίδι της Σασουόλο με τη Βερόνα για την 27η αγωνιστική της Serie A το απόγευμα του Σαββάτου. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δις, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν ισάριθμες φορές, όμως το γκολ του Ομπιάνγκ στο 82' έμεινε... αναπάντητο, για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 3-2.

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, η Φιορεντίνα πέρασε σαν... σίφουνας από την έδρα της Μπενεβέντο, θυμίζοντας την εκπληκτική εμφάνιση χάρη στην οποία είχε νικήσει τη Γιουβέντους πολλές αγωνιστικές πριν. Οι «Bιόλα» συνέτριψαν τους γηπεδούχους με το εντυπωσιακό 1-4, παίρνοντας σημαντική ανάσα βαθμολογικά.

Το... μενού του Σαββάτου έκλεισε η αναμέτρηση ανάμεσα στη Τζένοα και την Ουντινέζε, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις, μένοντας στο ισόπαλο 1-1, σκορ που διαμορφώθηκε από το πρώτο κιόλας μισάωρο του ματς.

Την Παρασκευή 12/3

Η Αταλάντα πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και καθάρισε το παιχνίδι με τη Σπέτσια. Η ομάδα του Μπέργκαμο επικράτησε με σκορ 3-1 κάνοντας ένα δυνατό ξεκίνημα στην επανάληψη. Με δύο γκολ σε τρία λεπτά η Αταλάντα πήρε το πάνω χέρι και με τον Πάσαλιτς καθάρισε το ματς στο 73', ενώ η Σπέτσια απλά μείωσε στο 82'.

Μετά από δύο αγωνιστικές της Serie A και τρεις αναμετρήσεις, όλων των διοργανώσεων, όπου μετρούσε ισάριθμες ήττες η Λάτσιο επέστρεψε στις επιτυχίες κόντρα στην ουραγό Κροτόνε στο εναρκτήριο ματς της 27ης αγωνιστικής

Δυσκολότερα απ΄ότι θα περίμενε κανείς πάντως αφού ισοφαρίστηκε δις και χρειάστηκε ένα τέρμα του νεοεισελθόντα (οκτώ λεπτά νωρίτερα) Καϊσέδο στο 84' για να φτάσει στο τελικό 3-2 η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι.

Με τον Εκουαδοριάνο (που αντικατέστησε τον Ιμόμπιλε) να δίνει ξανά τη λύση στο τέλος αγώνα φέρνοντας την ομάδα του στο -4 (με ματς περισσότερο) από την 4αδα. Τα άλλα δύο γκολ των «λατσιάλι» οι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και Λουίς Αλμπέρτο, τα οποία ισοφάρισε ο Νουάνκο, αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει τα «σκυλόψαρα» σε δεύτερη σερί επιτυχία.

Το προφίλ της 27ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/3

Λάτσιο – Κροτόνε 3-2
(14' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 39' Λουίς Αλμπέρτο, 84' Καϊσέδο - 29', 50' πεν. Νουάνκο)

Αταλάντα-Σπέτσια 3-1
(53', 73' Πάσαλιτς, 55' Μουριέ - 82' Πικόλι)

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/3

Σασουόλο – Βερόνα 3-2
(4' Λοκατέλι, 52' Τζούριτσιτς, 82' Ομπιάνγκ - 43' Λάζοβιτς, 80' Ντιμάρκο)

Μπενεβέντο – Φιορεντίνα 1-4
(56' Ιονίτα - 8', 28', 45'+1' Βλάοβιτς, 75' Εϊσερίκ)

Τζένοα – Ουντινέζε 1-1
(8' Πάντεφ - 30' πέν. Ντε Πολ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/3

Μπολόνια – Σαμπντόρια 3-1
(27' Μπάροου, 41' Σβάνμπεργκ, 70' Σοριάνο - 37' Κουαλιαρέλα)

Πάρμα – Ρόμα 2-0
(10' Μιχάιλα, 55' Ερνάνι)

Τορίνο – Ίντερ 1-2
(70' Σανάμπρια - 62' Λουκάκο, 85' Λ. Μαρτίνεζ)


Κάλιαρι – Γιουβέντους 1-3
(61' Χιοβάνι Σιμεόνε - 10', 25' πεν., 32' Κριστιάνο )

Μίλαν – Νάπολι 0-1
(49' Πολιτάνο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ