Σκωτία: Συλλήψεις οπαδών της Ρέιντζερς για παραβίαση του lockdown στους πανηγυρισμούς για τον τίτλο

Η σκωτσέζικη αστυνομία συνέλαβε δεκάδες υποστηρικτές της Ρέιντζερς που πανηγύριζαν το πρώτο πρωτάθλημα της ομάδας τους μετά από δέκα χρόνια, παραβιάζοντας τα μέτρα της καραντίνας εν μέσω πανδημίας.

Σκωτία: Συλλήψεις οπαδών της Ρέιντζερς για παραβίαση του lockdown στους πανηγυρισμούς για τον τίτλο

H Ρέιντζερς κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Σκωτία, παίρνοντας τον 55ο τίτλο της και πρώτο μετά το 2011.

Οι Διαμαρτυρόμενοι ανέβηκαν έναν «Γολγοθά» όλα αυτά τα χρόνια, βιώνοντας πρωτόγνωρες καταστάσεις που τους οδήγησαν μέχρι και την τέταρτη κατηγορία του εγχώριου ποδοσφαίρου. Τώρα όμως έχει έρθει η ώρα της αναγέννησης αυτού του γίγαντα του σκωτσέζικου φούτμπολ, που από χθες (7/3) πίνει το νέκταρ της επιτυχίας μετά την οριστικοποίηση της κατάκτησης του τροπαίου της Premiership.

Το ίδιο ισχύει προφανώς και για τους οπαδούς της ιστορικής Ρέιντζερς, οι οποίοι έκαναν υπομονή εδώ και μια δεκαετία μέχρι να ξαναδούν την ομάδα τους στον αφρό και δη στην κορυφή. Αυτό έγινε, τώρα ποιος τους κρατάει και... ξέσπασαν.

Η αστυνομία της Σκωτίας λοιπόν ανακοίνωσε ότι προχώρηση στη σύλληψη 28 φιλάθλων, ενώ παράλληλα επέβαλε πρόστιμα σε αρκετούς άλλους, μετά τους ξέφρενους πανηγυρισμούς στους οποίους επιδόθηκαν για την επιτυχία του συλλόγου. Για την ακρίβεια, χιλιάδες φίλαθλοι των «Τζερς» συγκεντρώθηκαν στο «Άιμπροξ», στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, αλλά και στο κέντρο της Γλασκώβης, παραβιάζοντας το lockdown για τον κορονοϊό. Πολλοί φίλαθλοι άναψαν καπνογόνα, ενώ, σύμφωνα με την αστυνομία, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκαν σε αστυνομικούς.