Ο Μπενζιά για τον σοβαρό του τραυματισμό

Ο Γιασίν Μπενζιά μίλησε για τον σοβαρό του τραυματισμό και τόνισε ότι ποτέ δεν σκέφτηκε να τα παρατήσει.

Ο Μπενζιά για τον σοβαρό του τραυματισμό

Πριν περίπου ένα χρόνο και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2020 ο Γιασίν Μπενζιά είχε ατύχημα με το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο αριστερό του χέρι. Ο Αλγερινός μέσος έχασε ένα δάκτυλο του και έκανε έντεκα επεμβάσεις. Κατάφερε, ωστόσο, να τα ξεπεράσει όλα αυτά και να περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι της Ντιζόν με τη Μπρεστ στο 83ο λεπτό.

Σε δηλώσεις του ο Γιασίν Μπενζιά τόνισε ότι ποτέ δεν σκέφτηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

«Ήμουν ανυπόμονος να παίξω και αυτό φάνηκε μόλις πάτησα το χορτάρι. Στις πρώτες προπονήσεις φοβόμουν, αλλά τώρα όταν παίζω δεν σκέφτομαι καθόλου το χέρι μου. Όλα έγιναν όταν έκανα λάθος υπολογισμό στην οδήγηση του αυτοκινήτου τύπου buggy. Ανετράπη το όχημα και έβαλα το χέρι μου για να προστατευτώ. Όταν σηκώθηκα και είδα την κατάσταση του χεριού μου, τότε κατάλαβα ότι επρόκειτο για κάτι σοβαρό. Δεν ήταν ο φόβος, αλλά ένα συναίσθημα ενοχής. Είπα στον εαυτό μου: "Τι έκανες;". Δεν είχα εμπειρία στην οδήγηση buggy, είχα οδηγήσει για πρώτη φορά πριν από μερικές εβδομάδες. Ήταν η καραντίνα και ήθελα να ξεφύγω, να πάρω λίγο αέρα.

Ήρθαν οι πυροσβέστες και μου έδωσαν μορφίνη για ν' αντέξω τον πόνο. Ξύπνησα μετά την επέμβαση. Ένιωθα όμως τον πόνο, δεν έχω νιώσει έτσι στη ζωή μου ξανά. Έκανα συνολικά 11 επεμβάσεις με αναισθησία. Ήταν δύσκολη περίοδος και με βοήθησαν πολύ οι δικοί μου. Η σύζυγός μου ήταν συνέχεια δίπλα μου.

Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να σταματήσω την καριέρα. Δεν παίζω μπάσκετ ή χάντμπολ. Ήμουν πεπεισμένος ότι θα επιστρέψω. Ήταν η μεγαλύτερη δοκιμασία της ζωής μου, η οποία χωρίζεται σε ένα "πριν" κι ένα "μετά" από το ατύχημα. Τώρα, όμως, θέλω να αποκτήσω ρυθμό».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας