Αποκάλυψη φοροδιαφυγής του Λεβαντόφσκι στην Γερμανία

Δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν απέδωσε τον απαιτούμενο φόρο για διαφημιστικά του έσοδα, σε Γερμανία και Πολωνία, ως το 2016 και θα κληθεί να λογοδοτήσει στις αρχές της χώρας

Αποκάλυψη φοροδιαφυγής του Λεβαντόφσκι στην Γερμανία

Δεν είναι ότι αντίθετα με άλλες χρονιές η Μπάγερν Μονάχου δεν έχει «καθαρίσει» την υπόθεση τίτλος η μόνη έγνοια του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Πολωνός αρχισκόρερ των Βαυαρών (σ. πρώτος στην Bundesliga και υποψήφιος για το «Χρυσό Παπούτσι», με 28 τέρματα) έχει εσχάτως φορολογικά μπερδέματα.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει με δημοσίευμα του το Γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» που αποκαλύπτει ότι ο 32χρονος επιθετικός δεν κατέβαλε, ως όφειλε, τον φόρο από τα διαφημιστικά του έσοδα (σε Γερμανία και Πολωνία) μέχρι το 2016.

Κατά το ρεπορτάζ του εντύπου ο -βραβευμένος από τη FIFA ως ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο για το 2020- ενδέχεται να υπέπεσε σε «αμφισβητήσιμα τεχνάσματα», τα οποία προέκυψαν ύστερα από ανάλυση εκατοντάδων εγγράφων από τις Αρχές.

Ο δικηγόρος και παιδικός φίλος του Λεβαντόφσκι, Καμίλ Γκορζέλνικ, υποστηρίζεται πως εκμεταλλεύτηκε «παράθυρα», προκειμένου να φέρει οικονομικά οφέλη στον πρώτο. Μάλιστα, φέρεται να τόνισε με παλιότερο mail του στον πρώην μάνατζερ του Λεβαντόφσκι (με τον οποίο βέβαια ο τελευταίος εδώ και καιρό βρίσκεται σε διαμάχη) και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ηρακλή, Τσέζαρι Κουχάρσκι, ότι «πρέπει να ρισκάρεις, προκειμένου να αποκομίσεις οφέλη».

Από την πλευρά του ο Πολωνός επιθετικός επισημαίνει μέσω του εκπροσώπου του ότι πάντα συμμορφώνεται με τον νόμο και συνεργάζεται με τις Αρχές.