Υποψήφια να φιλοξενήσει ματς των προκριματικών του Μουντιάλ της Ν. Αμερικής η Αθήνα!

Η FIFA, σύμφωνα με Ουρουγουανικό δημοσίευμα, πρότεινε την Αθήνα, το Βουκουρέστι και τη Βουδαπέστη ως πιθανές έδρες των αναμετρήσεων τις 5ης και της 6ης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ν. Αμερικής!

Υποψήφια να φιλοξενήσει ματς των προκριματικών του Μουντιάλ της Ν. Αμερικής η Αθήνα!

Πως θα σας φαινόταν να δείτε τον Λιονέλ Μέσι, τον Νεϊμάρ ή τον Λουίς Σουάρες στην Αθήνα, όχι για διακοπές, αλλά για να αγωνιστούν χωρίς οι σύλλογοι τους να έχουν υποχρεώσεις κόντρα σ' Ελληνικές ομάδες;

Τι; Δεν γίνεται; Κι όμως...

Σύμφωνα με δημοσίευμα Ουρουγουανικής εφημερίδας («Ovacion») η Ελληνική πρωτεύουσα είναι μεταξύ των υποψηφίων για να φιλοξενήσει τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής, που θα διεξαχθούν επί Ευρωπαϊκού εδάφους, σύμφωνα με πρόταση της FIFA, για να μην εκτεθούν στους κινδύνους τυ κορονοϊου οι παίκτες αλλά και να μπορέσουν να γυρίσουν έγκαιρα στις βάσεις τους. αφού οι χώρες της Ν. Αμερικής είναι στην «μαύρη λίστα» κι απαιτείται καραντίνα 10 ημερών για την επιστροφή τους στις χώρες όπου αγωνίζονται σε συλλογικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, Αθήνα, Βουκουρέστι και Βουδαπέστη, ενδέχεται, κατά το έντυπο, να φιλοξενήσουν αγώνες για την 5η και την 6η αγωνιστική των προκριματικών της Λατινικής Αμερικής για το Μουντιάλ του 2022 είναι πιθανό να γίνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος για να διευκολυνθούν οι σύλλογοι.

Η πρόταση είναι καινοτόμα, ωστόσο το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να τεθεί σε συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους Προέδρους των 10 Ομοσπονδιών της CONMEBOL να καλούνται να πάρουν μία σημαντική απόφαση.

Για την ιστορία, οι αγώνες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα για την 5η και την 6η αγωνιστική των προκριματικών της Λατινικής Αμερικής (25-30/03) είναι οι εξής:

5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κολομβία - Βραζιλία
Αργεντινή - Ουρουγουάη
Βενεζουέλα - Ισημερινός
Χιλή - Παραγουάη
Βολιβία - Περού

6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Βραζιλία - Αργεντινή
Περού - Βενεζουέλα
Ισημερινός - Χιλή
Ουρουγουάη - Βολιβία
Παραγουάη - Κολομβία