Πέθανε ο Φιλ Τσίσναλ ο τελευταίος παίκτης που πήγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Λίβερπουλ

Απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών ο παλαίμαχος Άγγλος ποδοσφαιριστής Φιλ Τσίσναλ, ο οποίος είχε αγωνιστεί μεταξύ άλλων στις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ τη δεκαετία του 1960.

Πέθανε ο Φιλ Τσίσναλ ο τελευταίος παίκτης που πήγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Λίβερπουλ

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα (4/3) ο παλιός Άγγλος ποδοσφαιριστής Φιλ Τσίσναλ. Ήταν 78 χρονών.

Ο παλαίμαχος επιθετικός ήταν προϊόν του φημισμένου αναπτυξιακού προγράμματος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των τελών της δεκαετίας του 1950. Αφού αναδείχθηκε από την ακαδημία νέων, εντάχθηκε έπειτα στην ανδρική ομάδα των «κόκκινων διαβόλων».

Με την πρώτη ομάδα της Γιουνάιτεντ αγωνίστηκε μεταξύ 1961 και 1964, σημειώνοντας 10 γκολ σε 47 παιχνίδια.

Τον Απρίλιο του 1964 τον αγόρασε η Λίβερπουλ, σε μια μεταγραφή που κόστισε 25.000 λίρες και ο τότε προπονητής των «ρεντς», Μπιλ Σάνκλι, είχε σχολιάσει ως εξής την έλευση του Τσίσναλ στην ομάδα του: «Ο Φιλ μπορεί να κάνει ασυνήθιστα πράγματα με την μπάλα, μπορεί να είναι κάτι ξεχωριστό».

Το ντεμπούτο του με τη Λίβερπουλ ο Τσίσναλ το πραγματοποίησε ως αλλαγή σε αγώνα του Charity Shield τέσσερις μήνες μετά την ένταξή του στο «Άνφιλντ». Δύο μέρες αργότερα σκόραρε και το πρώτο του γκολ με την κόκκινη φανέλα στην εκτός έδρας νίκη επί της Ρέικιαβικ για το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Ωστόσο, παρά το πολύ ενθαρρυντικό ξεκίνημά του, δεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στην ομάδα του Μερσεϊσάιντ, καθώς δεν κατάφερε να προσφέρει λύσεις στο σκοράρισμα και είχε μόλις 2 τέρματα σε 9 αγώνες. Tο τελευταίο παιχνίδι του ήταν σε αγώνα με τη Σέλτικ για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων τη σεζόν 1965-66.

Ο Τσίσναλ μετακινήθηκε ακολούθως στη Σάουθεντ Γιουνάιτεντ, για να τερματίσει την καριέρα του στη Στόκπορτ Κάουντι το 1972.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής σταδιοδρομίας του επέστρεψε στο Μάντσεστερ, όπου διηύθυνε δύο στοιχηματικά πρακτορεία, ενώ εργάστηκε ακόμα ως επιστάτης εργοστασίου και ως υπάλληλος σε αρτοποιείο.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Φιλ Τσίσναλ είναι ο τελευταίος παίκτης έως σήμερα που μεταγράφηκε απευθείας από τον έναν «αιώνιο» αντίπαλο στον άλλον, όπως τόνισαν οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ στις σχετικές συλλυπητήριες ανακοινώσεις τους!

Αμφότεροι οι σύλλογοι εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος.