Κατά της μετακίνησης των διεθνών της Λίβερπουλ ο Κλοπ λόγω των μέτρων καραντίνας για τον κορονοϊο!

Ο μάνατζερ της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, τάχθηκε, δημόσια, κατά της ενσωμάτωσης των διεθνών παικτών των «κόκκινων», στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα, λόγω του των 10 ημερών καραντίνας για όσους επιστρέφουν  στην Αγγλία

Κατά της μετακίνησης των διεθνών της Λίβερπουλ ο Κλοπ λόγω των μέτρων καραντίνας για τον κορονοϊο!

Με τις ημέρες να πλησιάζουν για τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων (22-30/03) ο Γιούργκεν Κλοπ εμφανίστηκε - απηχώντας την άποψη της διοίκησης της ομάδας του - αντίθετος στη μετακίνηση παικτών της Λίβερπουλ ώστε να πάρουν μέρος σε αγώνες των αντιπροσωπευτικών τους συγκροτημάτων, επικαλούμενος την καραντίνα στη οποία υποχρεώνονται να μπουν μετά την επιστροφή τους στην Αγγλία από τις πατρίδες τους.

Και αυτό γιατί βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο, οποιοσδήποτε ταξιδέψει στο εξωτερικό σε χώρα που είναι εντός «μαύρης λίστας» (με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού) υποχρεώνεται να μένει σε καραντίνα για 10 ημέρες.

Όπως είναι λογικό, μία τέτοια κατάσταση τινάζει στον αέρα τον προγραμματισμό αρκετών ομάδων, μεταξύ των οποίων και την Λίβερπουλ που έχει πολλούς διεθνείς στο ρόστερ της (Φαμπίνιο, Άλισον, Φιρμίνο, Κεϊτά, Ρόμπερτσον, Μανέ, Ζότα), με τον Γερμανό να εκφράζει δημόσια τους προβληματισμούς του.

«Κατανοώ τις ανάγκες των διάφορων εθνικών ομοσπονδιών όμως αυτή είναι μία περίοδος που δεν μπορούν να είναι όλοι ευτυχισμένοι και θα πρέπει να αντιληφθούμε πως οι ποδοσφαιριστές πληρώνονται από τους συλλόγους τους.

Συνεπώς οι σύλλογοι θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα για τους παίκτες», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε ενόψει του κρίσιμου αγώνα πρωταθλήματος της Πέμπτης (4/3, 22:15) με την Τσέλσι στο Άνφιλντ, για να προσθέσει:

«Όλες οι ομάδες έχουν το ίδιο πρόβλημα και δεν γίνεται να αφήσουν τους παίκτες να φύγουν σαν να συμβαίνει κάτι. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να φύγουν και έπειτα να βρεθούμε σε μία κατάσταση όπου θα είναι υποχρεωμένοι να μείνουν για 10 ημέρες σε καραντίνα χάνοντας παιχνίδια. Αυτό δεν είναι δυνατό να συμβεί».