Στον τελικό μ' ολική επαναφορά (και παράταση...) η Μπαρτσελόνα (Highlights)!

Η Μπαρτσελόνα που είχε χάσει 2-0 στην Σεβίλλη ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ημιτελικού, στο 94', με κεφαλιά του Πικέ (κι αφού προηγούμενως ο Τερ Στέγκεν είχε πιάσει πέναλτι του Οκάμπος) και στην παράταση με γκολ του Μπρέιθγουειτ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου επικρατώντας 3-0

Στον τελικό μ' ολική επαναφορά (και παράταση...) η Μπαρτσελόνα (Highlights)!

Με μια επική ανατροπή η Μπαρτσελόνα έγινε η πρώτη φιναλίστ του Ισπανικού Κυπέλλου αφού παρότι είχε χάσει στον πρώτο ημιτελικό του «Πιθχουάν» από την Σεβίλλη με 2-0 την νίκησε με 3-0 σκορ που διαμορφώθηκε στην παράταση, αφού προηγουμένως έγινε το ...έλα να δεις!

Οι Καταλανοί προηγήθηκαν με σουτάρα του Ντεμπελέ (12') και για διαστήματα έπαιζαν... μονότερμα τους Ανδαλουσιάνους (ειδικά στην επανάληψη...) αλλά στο 73' καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων σε μαρκάρισμα του Μινγκέθα στον Oκάμπος.

Ο νεοεισελθών Αργεντινός εμφανίστηκε και στην άσπρη βούλα. αλλά ο Τερ Στέγκεν τον νίκησε κι έτσι η Μπάρτσα που είχε δοκάρι με τον Άλμπα (67') κι έπαιζε μ' αριθμητικό πλεονέκτημα από το 92', λόγω δεύτερης κίτρινης του Φερνάντο βρήκε την ισοφάριση στην τελευταία φάση του ματς. με κεφαλιά του Πικέ από σέντρα του Γκριεζμάν (94')!

Στην παράταση, μ' αναπτερωμένο το ηθικό. οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν στο 3ο γκολ της πρόκρισης με κεφαλιά - ψαράκι του νεοεισελθόντα Μπρέιθγουέιτ (95'). από σέντρα του Άλμπα.

Ο αντίπαλος της στον τελικό της 17ης Απριλίου, στην Σεβίλλη θα προκύψει από το σημερινό ζευγάρι Λεβάντε - Αθλέτικ Μπιλμπάο (1-1 το πρώτο ματς).

MΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα (78' Φίρπο), Λεγκλέ, Πικέ, Ντεστ (63' Γκριεζμάν), Άλμπα, Μπούσκετς (78' Ιλάις), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (89' Μπρεϊθγουέιτ), Μέσι, Ντεμπελέ (89' Τρινκάο).

ΣΕΒΙΛΛΗ (Λοπετέγκι): Βάτσλικ, Ντιέγκο Κάρλος, Κουντέ, Φερνάντο, Αλέις Βιδάλ (54' Χεσούς Νάβας), Ακούνια (54' Ρέκικ), Σούσο (79' Πάπου Γκόμες), Όλιβερ Τόρες (62' Οκάμπος), Χορδάν, Λουκ Ντε Γιονγκ (54' Ράκιτιτς), Εν Νεσίρι.

Δείτε τα έξαλλα πανηγύρια των «μπλαουγκράνα» μετά το ματς: