Σάλκε: Νέος προπονητής ο Γραμμόζης (pic)

Η Σάλκε ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (2/3) την έναρξη της συνεργασίας της με τον 42χρονο Έλληνα τεχνικό Δημήτρη Γραμμόζη, με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022.

Σάλκε: Νέος προπονητής ο Γραμμόζης (pic)

Νέος προπονητής της Σάλκε είναι από σήμερα (2/3) το βράδυ ο Δημήτρης Γραμμόζης!

Ο 42χρονος Έλληνας τεχνικός και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής διαδέχεται τον Κρίστιαν Γκρος στην τεχνική ηγεσία της γερμανικής ομάδας, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας για κάτι λιγότερο από ενάμιση χρόνο και συγκεκριμένα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022.

Ο Γραμμόζης θα αποτελέσει τον πέμπτο τεχνικό των «βασιλικών μπλε» στην τρέχουσα σεζόν, καθώς είχαν προηγηθεί κατά σειρά οι Γκρος, Ντέιβιντ Βάγκνερ, Μάνουελ Μπάουμ και Χουμπ Στέφενς.

Αναλαμβάνει το πολύ δύσκολο έργο να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα στη Σάλκε, η οποία αντιμετωπίζει κατάφατσα την πιθανότητα του υποβιβασμού, ευρισκόμενη τελευταία και... καταϊδρωμένη στη βαθμολογία της Bundesliga. Σε αυτή την πολύ άσχημη φετινή πορεία της μέχρι στιγμής στη μεγάλη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος έχει μαζέψει μόλις 9 βαθμούς μετά από 23 αγωνιστικές (1 νίκη - 6 ισοπαλίες - 16 ήττες), με συντελεστή τερμάτων 16-61.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι στο πρόσωπο του Δημήτρη Γραμμόζη βρήκαμε τον κατάλληλο προπονητή για το τελευταίο ένα τρίτο της σεζόν», εξήγησε ο διευθυντής ανάπτυξης του συλλόγου Πέτερ Κνάμπελ και συνέχισε λέγοντας:

«Αντιλαμβανόμαστε επακριβώς την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, ωστόσο υπάρχουν ακόμα 11 αγώνες να παίξουμε και θέλουμε να παλέψουμε όσο καλύτερα γίνεται. Κατά την άποψή μας, ο Δημήτρης είναι η σωστή επιλογή, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά».

Από την πλευρά του ο Γραμμόζης δήλωσε στην ιστοσελίδα του γερμανικού συλλόγου: «Είμαι πραγματικά έτοιμος για αυτή την πρόκληση. Θα χρησιμοποιήσω τον σύντομο χρόνο που μεσολαβεί έως το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος για να αποκτήσω μια ολοκληρωμένη εικόνα της ομάδας μαζί με το επιτελείο μου. Εξυπακούεται ότι θέλουμε να ξεκινήσουμε με μια νίκη επί της Μάιντς».

Σημειώνεται ότι ο Γραμμόζης θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο της Σάλκε στο εντός έδρας ματς με αντίπαλο τη Μάιντς την ερχόμενη Παρασκευή (5/3) για την 24η αγωνιστική της Bundesliga. Αναμέτρηση που ισούται ουσιαστικά με... έξι βαθμούς, καθώς η φιλοξενούμενη βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη γηπεδούχο, στην προτελευταία θέση με 17 πόντους στην κατάταξη...