Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία υποβάλλουν κοινή υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2030!

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, δημοσιοποίησε ότι η χώρα του, μαζί με την Ιρλανδία, θα καταθέσουν κοινή υποψηφιότητα για τη συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030!

Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία υποβάλλουν κοινή υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2030!

Η ανακοίνωση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία προτίθενται να φιλοξενήσουν την μεγαλύτερη, ανά τετραετία, ποδοσφαιρική γιορτή, το Παγκόσμιο Κύπελλο, ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη!

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου γνωστοποίησε πως -σε συνεργασία με την Ιρλανδία- αναμένεται να κατατεθεί υποψηφιότητα για τη φιλοξενία του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί σε 9,5 χρόνια από σήμερα.

Ο Μπόρις Τζόνσον, μάλιστα τόνισε πως είναι η κατάλληλη στιγμή «το ποδόσφαιρο να επιστρέψει στο σπίτι του» σε μια επανάληψη του σλόγκαν του Euro του 1996 που είχε φιλοξενηθεί στα Αγγλικά γήπεδα.

Θυμίζουμε πως το Μουντιάλ του 2022 θα διεξαχθεί στο Κατάρ, ενώ του 2026 σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

Πέρα από τη Μεγάλη Βρετανία (που είχε διεκδικήσει το Μουντιάλ του 2018 και το έχασε από τη Ρωσία...) και την Ιρλανδία, κοινή υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2030 αναμένεται να καταθέσουν οι Χιλή, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη, ενώ αντίστοιχη πρόταση ετοιμάζουν κι η Ισπανία με την Πορτογαλία και το Μαρόκο.