Κροτόνε: Απολύθηκε ο Τζιοβάνι Στρόπα - Ο Κόσμι υποψήφιος αντικαταστάτης

Στην απόλυση του προπονητή Τζιοβάνι Στρόπα οδηγήθηκαν οι ιθύνοντες της Κροτόνε, μετά την ήττα από την Κάλιαρι για την 24η αγωνιστική της Serie A.

Κροτόνε: Απολύθηκε ο Τζιοβάνι Στρόπα - Ο Κόσμι υποψήφιος αντικαταστάτης

Παρελθόν από τον πάγκο της Κροτόνε ύστερα από σχεδόν 2,5 χρόνια συνεργασίας αποτελεί ο Τζιοβάνι Στρόπα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (1/3) το ιταλικό κλαμπ.

Η εντός έδρας ήττα από την Κάλιαρι με 0-2 σε έναν πρόωρο «τελικό» παραμονής στην κατηγορία, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το... ποτήρι για τους διοικούντες την Κροτόνε, οι οποίοι αποφάσισαν να τερματίσουν τη συνεργασία τους με τον 53χρονο προπονητή.

Πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι η Κάλιαρι είχε 15 βαθμούς και η Κροτόνε 12, έτσι οι «ροσομπλού» της Καλαβρίας με νίκη είχαν τη δυνατότητα να ξαναμπούν δυνατά στο παιχνίδι της παραμονής. Η ήττα, όμως, τους καθήλωσε στην τελευταία θέση της κατάταξης, με την απόσταση από τη... σωτήρια 17η θέση που κατέχει η Τορίνο να είναι πλέον στους 8 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στρόπα είχε αναλάβει την Κροτόνε το καλοκαίρι του 2018, αμέσως μετά τον υποβιβασμό της από την πρώτη στη δεύτερη κατηγορία. Ο έμπειρος τεχνικός είχε απομακρυνθεί στα τέλη Οκτωβρίου του συγκεκριμένου έτους, ωστόσο επέστρεψε ύστερα από δύο μήνες.

Μάλιστα, κατάφερε να διατηρήσει το κλαμπ στη Serie B και την αμέσως επόμενη σεζόν το ανέβασε στη Serie A. Ως πιθανότερος αντικαταστάτης του στο «τιμόνι» της ομάδας της Καλαβρίας παρουσιάζεται ο 62χρονος Σέρσε Κόσμι, τελευταίος σταθμός του οποίου ήταν η Περούτζια.