Κλοπ: «Οι Άλισον, Φαμπίνιο θα παίξουν με την Τσέλσι την Πέμπτη»

Ο Γιούργκεν Κλοπ μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ μίλησε για όλους και για όλα. Την άμυνα, τον Αντριάν, τους τραυματίες και το πόσο ήθελαν τη νίκη για να την αφιερώσουν στον Άλισον, ο οποίος πρόσφατα έχασε τον πατέρα του.

Κλοπ: «Οι Άλισον, Φαμπίνιο θα παίξουν με την Τσέλσι την Πέμπτη»

Ο Γερμανός προπονητής των πρωταθλητών Αγγλίας, για τη νίκη επί της Σέφιλντ είπε:

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι, ήταν ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Έληξε μόνο 2-0, επειδή ήταν εξαιρετικός ο Ράμσντειλ. Δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες μας, γιατί παίξαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Οι Καμπάκ, Φίλιπς έκαναν και οι δύο ένα σούπερ παιχνίδι. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο δύσκολο ήταν για εκείνους με όλες αυτές τις μεγάλες μπαλιές που είχαν να αντιμετωπίσουν, όμως έπαιξαν καλά.

Αμύνθηκαν και οι δύο πολύ καλά και όταν δεν το έκαναν σε ορισμένα στημένα, ο Αντριάν ήταν εκεί. Έδειξε τη μεγάλη του κλάση. Έχει έναν σούπερ χαρακτήρα και βγήκε μπροστά με μια τέτοια εμφάνιση. Η απόκρουση που έκανε στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετική.

Το επόμενο μας παιχνίδι είναι κόντρα στην Τσέλσι και θα είναι πολύ δύσκολο. Ο κόσμος μας έχει διαγράψει, όμως εμείς είμαστε εντάξει με αυτό. Είναι στο χέρι μας, να δείξουμε ότι είμαστε ακόμα εδώ. Το πλάνο μας ήταν να συνεχίσουμε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και να παίξουμε, όπως ακριβώς θέλουμε να παίζουμε.

Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει 3 γκολ. Δεν μπορούμε να παλεύουμε, όπως κάνουν οι άλλες ομάδες και δεν μπορούμε απλά να καθόμαστε πίσω και να περιμένουμε να βγούμε στην αντεπίθεση. Πρέπει να κάνουμε επίθεση.

Με όλα αυτά τα προβλήματα που έχουμε, παραμένουμε μέσα στο κόλπο και στις προνομιούχες θέσεις, οπότε θα το παλέψουμε. Δεν μπορούμε να μπούμε στο Champions League, αν δεν έχουμε τα απαραίτητα αποτελέσματα».

Για τον σκόρερ, Τζόουνς είπε: «Είναι ένας κορυφαίος παίκτης και για αυτόν τον λόγο παίζει. Πρέπει να συμμετέχει περισσότερο στις προσπάθειες για γκολ, αυτό είναι ξεκάθαρο. Υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης, όμως ήταν καλό που τον είδαμε να συμμετέχει στις ευκαιρίες. Έχει πολλά ακόμη να δώσει. Οι δυνατότητες του είναι εξαιρετικές. Στην ανάλυση που κάναμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, του εξηγήσαμε πως πρέπει να συμμετέχει περισσότερο στις καθοριστικές στιγμές και το έκανε».

Για την απουσία των Ζότα, Φαμπίνιο:

«Ο Ζότα ήταν μαζί μας στο ξενοδοχείο, όμως αρρώστησε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Νομίζω πως θα είναι έτοιμος για τον αγώνα της Πέμπτης. Ο Φαμπίνιο έχει κάνει ήδη δύο προπονήσεις με την ομάδα. Οι Άλισον και Φαμπίνιο σίγουρα θα επιστρέψουν. Όσο για τον Ζότα, έπρεπε να τον στείλουμε σπίτι από το ξενοδοχείο, οπότε τώρα θα δούμε πως θα αντιδράσει. Προπονήθηκε με την ομάδα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και έδειξε να είναι σε καλή κατάσταση. Νομίζω πως θα είναι έτοιμος».

Για την αντίδραση που έβγαλαν οι παίκτες του:

«Δεν είχα ποτέ αμφιβολία για το ομαδικό πνεύμα αυτής της ομάδας. Είχαμε ακόμη μια ξεχωριστή εβδομάδα και ήταν μια ωραία πινελιά από τον Τζόουνς, ο οποίος αφιέρωσε το γκολ του στον Άλισον. Προσπαθήσαμε να κάνουμε πάντα για τον Άλισον».