Άρσεναλ: «Η χρονιά σώζεται μόνο με κατάκτηση του Europa League»

Η Άρσεναλ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο εξαιτίας της κακής σεζόν που κάνει στην Premier League και θέλει να σώσει τη χρονιά με κατάκτηση του Europa League.

Άρσεναλ: «Η χρονιά σώζεται μόνο με κατάκτηση του Europa League»

Για δεύτερη σερί χρονιά σε νοκ άουτ φάση του Europa League ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντι του την Άρσεναλ. Πέρσι αυτό έγινε για τη φάση των "32" και φέτος θα γίνει για τη φάση των "16".

Οι "κανονιέρηδες", πάντως, δεν κάνουν και την καλύτερη τους σεζόν. Βρίσκονται στην 11η θέση της βαθμολογίας της Premier League και η πίεση που υπάρχει είναι αρκετά μεγάλη. Ήδη η σεζόν χαρακτηρίζεται αποτυχημένη για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να αλλάξει τη μοίρα της ομάδας του. Πάντως η άποψη που υπάρχει στο Λονδίνο ότι για να σωθεί η φετινή αποτυχημένη χρονιά είναι πως η Άρσεναλ θα πρέπει να κατακτήσει το Europa League.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του πρώην επιθετικού των Τότεναμ, Τσάρλτον, Άστον Βίλα, του Ντάρεν Μπεντ, ο οποίος είναι οπαδός της Άρσεναλ. «Θα είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω για την Άρσεναλ και τον Αρτέτα να τερματίσει στην 11η θέση της βαθμολογίας», λέει αρχικά και συνεχίζει: «Στο Europa League θα αντιμετωπίσει μία ομάδα που είναι εξοικειωμένη με τις νοκ άουτ φάσεις του Europa League, τον Ολυμπιακό και η οποία την απέκλεισε πέρσι. Για την Άρσεναλ είναι απαραίτητο να κατακτήσει το Europa League προκειμένου να σώσει τη χρονιά», ανέφερε ο Μπεντ και αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί στο Λονδίνο εξαιτίας της κακής χρονιάς που κάνει η ομάδα του Αρτέτα.