Ντε Μπουρ για την αλλαγή στο 90΄ : «Δεν κατάλαβα τι ήθελε να κάνει ο Σμιντ»

Σκληρή κριτική στον Ρότζερ Σμιντ άσκησε ο Ρόναλντ ντε Μπουρ, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί δεν έκανε αλλαγές νωρίτερα και περίμενε να τις κάνει στο 90'.

Ντε Μπουρ για την αλλαγή στο 90΄ : «Δεν κατάλαβα τι ήθελε να κάνει ο Σμιντ»

Η Αϊντχόφεν βρέθηκε να προηγείται με 2-0 του Ολυμπιακού στο ημίχρονο, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Το γκολ του Αχμέντ Χασάν στο 88' ήταν αρκετό για να περάσουν στην επόμενη φάση οι Πειραιώτες.

Ήταν αρκετό, όμως, για να ασκηθεί ακόμα πιο σκληρή κριτική στον Ρότζερ Σμιντ, τον οποίο οι Ολλανδοί θεωρούν υπεύθυνο για τον αποκλεισμό της PSV. Στις επιλογές του Γερμανού προπονητή αναφέρθηκε και ο Ρόναλντ ντε Μπουρ σε δηλώσεις του. Τόνισε μάλιστα ότι δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς ήθελε να κάνει ο Σμιντ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

«Πραγματικά δεν έχω καταλάβει τι έκανε ο Ρότζερ Σμιντ. Πάντα κάνει αλλαγές νωρίτερα από ότι συνηθίζεται και κόντρα στον Ολυμπιακό περίμενε πολύ.

Μπορούσες να δεις ότι υπήρχαν παίκτες που ήταν εξαντλημένοι, όπως οι Τόμας, Μποσκάλι, ακόμη και ο Μάλεν. Περίμενε μέχρι το 90’ για να παρέμβει, αλλά το γκολ είχε μπει ήδη. Ήταν μια πολύ αδύναμη στιγμή για τον Σμιντ»

Ο έμπειρος προπονητής πάντως ξεκαθάρισε πως οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι και το άξιζαν ενώ τόνισε πως πρέπει άπαντες στην ομάδα του να δεχτούν το αποτέλεσμα. Αναλυτικά όσα είπε:


«Οδυνηρό, αλλά είναι καλύτερο από το να μην έχουμε καλό παιχνίδι. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, αλλά πρέπει να δεχτούμε αυτό που συνέβη. Ο Ολυμπιακός έβαλε ένα γκολ στα τελευταία λεπτά και συνεχίζει στη διοργάνωση.

Για τις αλλαγές που άργησε να κάνει: «Δεν πίστευα ότι χρειαζόταν αλλαγή. Είχαν καταλάβει τον αντίπαλο οι παίκτες που έπαιζαν. Δεν έβρισκα το λόγο για να αλλάξω κάτι».

Για το συμπέρασμα από τα δύο ματς: «Ήταν ένα ισορροπημένο ζευγάρι, ήταν δύο ισορροπημένες ομάδες. Ο Ολυμπιακός το άξιζε και εμείς μείναμε εκτός.