Γκουαρντιόλα για τις επιτυχίες της Σίτι: «Έχουμε αρκετά χρήματα»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε ότι το μυστικό της επιτυχίας της Μάντσεστερ Σίτι κρύβεται στην οικονομική δύναμη που έχει το κλαμπ.

Γκουαρντιόλα για τις επιτυχίες της Σίτι: «Έχουμε αρκετά χρήματα»

Η Μάντσεστερ Σίτι πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή πορεία σε Αγγλία και Ευρώπη. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα πάντως προτιμάει να κρατάει χαμηλούς τόνους, αφού θεωρεί ότι η επιτυχία της ομάδας του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική δύναμη που έχει ο σύλλογος.

Από το καλοκαίρι του 2016 όταν ο Καταλανός προπονητής ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία η Σίτι έχει ξοδέψει 800 εκατ. ευρώ. για μεταγραφές. Το περασμένο καλοκαίρι που είχαν διαμορφωθεί περίεργες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας η ομάδα του Μάντσεστερ ξόδεψε 163 εκατ. ευρώ.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα μετράει 19 συνεχόμενες νίκες σε Αγγλία και Ευρώπη. Ο Καταλανός κόουτς παρόλα αυτά παραμένει ρεαλιστής και θεωρεί ότι αυτή η επιτυχία οφείλεται στα οικονομικά του συλλόγου. Στους ιδιοκτήτες του συλλόγου απέδωσε τα εύσημα ο προπονητής της Σίτι επισημαίνοντας ότι εκεί κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας.

«Έχουμε αρκετά χρήματα για να αγοράζουμε υπέροχους παίκτες. Είναι αλήθεια. Χωρίς καλούς ποιοτικούς παίκτες, δεν μπορούμε να το κάνουμε. Η ανθρωπιά αυτής της ομάδας... Οι παίκτες είναι φανταστικοί και έχουν εξαιρετικές σχέσεις. Παίζουν κάθε ματς με μόνο στόχο τη νίκη», ανέφερε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.