Διαγνώστηκε με άνοια κι ο παλαίμαχος Σκωτσέζος αμυντικός Γκόρντον ΜακΚουίν...

 Ο, 68χρονος Σκωτσέζος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής (μεταξύ άλλων, των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λιντς), Γκόρντον ΜακΚουίν, διαγνώστηκε με άνοια.

Διαγνώστηκε με άνοια κι ο παλαίμαχος Σκωτσέζος αμυντικός Γκόρντον ΜακΚουίν...

Ένας ακόμη παλαίμαχος ποδοσφαιριστής από την Βρετανία προστέθηκε στην, μακρά, λίστα όσων έχουν διαγνωστεί με άνοια.

Η συγκεκριμένη ασθένεια μοιάζει με ...επιδημία στις τάξεις των παλαιμάχων στη «γηραιά αλβιώνα» κι ο Γκόρντον ΜακΚουίν έγινε ο νέος «κρίκος» στην «αλυσίδα» τους...

Στα 68 του, ο παλαίμαχος Σκωτσέζος αμυντικός με την καριέρα σε Σεντ Μίρεν (1970-72) Λιντς (1972-1978) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1978-1985) διαγνώστηκε με άνοια και σύμφωνα με τα όσα λένε οι συγγενείς του, ανησυχεί - όπως κι άλλοι πριν από τον ίδιο - πως ένας από τους λόγους ήταν το παιχνίδι με το κεφάλι λόγω του βάρους της μπάλας εκείνες τις εποχές!

«Ο πατέρας μας πέτυχε πολλά σημαντικά γκολ με κεφαλιά και σε πολλές προπονήσεις χρησιμοποιούσε το κεφάλι για να δώσει τη μπάλα στον τερματοφύλακα ξανά και ξανά. Φοβάται πως ίσως αυτό έπαιξε ρόλο στην υγεία του» αναφέρει η ανακοίνωση των παιδιών του.

Πέρυσι, οι Τζάκι Τσάρλτον και Νόμπι Στάιλς πέθαναν από επιπλοκές της νόσου, ενώ και ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον διαγνώστηκε με άνοια.

Την ίδια ώρα, η Αγγλική Ομοσπονδία υποστηρίζει οικονομικά δύο ανεξάρτητα εργαστήρια που διεξάγουν έρευνες για το αν όντως επηρεάζουν τον εγκέφαλο οι κεφαλιές.