Αϊντχόφεν: Ο Σμιντ προκαλεί: «Στον Ολυμπιακό γιόρτασαν το 4-2 σαν να κατέκτησαν το Europa League»

Ο προπονητής της Αϊντχόφεν, Ρότζερ Σμιντ, παρά το 4-2 του πρώτου αγώνα, δεν χάνει τις ελπίδες του για πρόκριση σε βάρος του Ολυμπιακού στο Europa League.

Αϊντχόφεν: Ο Σμιντ προκαλεί: «Στον Ολυμπιακό γιόρτασαν το 4-2 σαν να κατέκτησαν το Europa League»

Η ήττα 4-2 από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο έκανε ακόμη πιο δύσκολη τη θέση του προπονητή, Ρότζερ Σμιντ στον πάγκο της Αϊντχόφεν. Στη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά την επιστροφή στην Ολλανδία παρέθεσε ένα σωρό δικαιολογίες για την ήττα...

«Αυτή τη στιγμή έχουμε λίγους παίκτες στην καλύτερη φόρμα», είπε. Κι αναφερόμενος στα αίτια της αποτυχίας στην Ελλάδα τόνισε:

«Κάναμε πάρα πολλά λάθη και ο αντίπαλος ήταν πολύ αποτελεσματικός. Το έχουμε ξαναδεί αυτό, για παράδειγμα στα παιχνίδια με Φέγενορντ και Ντεν Χάαγκ. Πρέπει να αμυνόμαστε καλύτερα. Πρόκειται για λεπτομέρειες, αλλά οι λεπτομέρειες είναι πολύ σημαντικές στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να δείξω στους παίκτες τα λάθη που μας σκοτώνουν και να καθοδηγήσω την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Πρέπει επίσης να κάνουμε καλύτερες επιλογές στην επίθεση. Παίζοντας με αυτό το πρόγραμμα, με μια νέα ομάδα και με τόσους τραυματισμούς, αυτό είναι δύσκολο.

Ο Σμιντ καταλαβαίνει ότι υπάρχουν αμφιβολίες για το αν είναι το σωστό άτομο στο σωστό πόστο. «Κατανοώ, αλλά είμαι εδώ για να φτιάξω κάτι. Δεν θέλω να επαινέσω τον εαυτό μου, αλλά είμαστε ακόμα στο Europa League. Χάσαμε από τον Άγιαξ στο Κύπελλο, από έναν καλό αντίπαλο. Είμαστε επίσης δεύτεροι στο πρωτάθλημα. Αυτό που κάνουμε είναι καλό. Αλλά όχι τέλειο. Και υπάρχει πάντα πίεση» δήλωσε.

Ο Γερμανός δεν χάνει τις ελπίδες του για πρόκριση στους «16» του Europa League. «Στον Ολυμπιακό γιόρτασαν τη νίκη εναντίον μας σαν να είχαν κατακτήσει το Europa League. Θα δούμε την Πέμπτη. Αν καταφέρουμε να πάρουμε ένα γρήγορο προβάδισμα, θα δούμε τι θα συμβεί. "

Για τον Τίμο Μπάουγκαρτλ που έκανε το λάθος στο 3-2 ο Σμιντ είπε: «Μίλησα με τον Τίμο και φυσικά είναι απογοητευμένος, όπως και εμείς. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν ξεκάθαρο ότι έχασε την αυτοπεποίθησή του για λίγο. Δεν τον βολεύει η θέση στα αριστερά, γιατί δεν είναι η αγαπημένη του θέση. Το σημαντικό τώρα για αυτόν είναι να το ξεπεράσει»

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας