Ο Γιάγια Τουρέ είναι ο Ιβοριανός με τους περισσότερους τίτλους - Όλα άρχισαν από τον Ολυμπιακό

Ο Γιάγια Τουρέ είναι ο Ιβοριανός ποδοσφαιριστής με τους περισσότερους τίτλους. Και ξεκίνησε τη... συλλογή από τον Ολυμπιακό.

Ο Γιάγια Τουρέ είναι ο Ιβοριανός με τους περισσότερους τίτλους - Όλα άρχισαν από τον Ολυμπιακό

Ο Γιάγια Τουρέ κέρδισε τους πρώτους τίτλους της καριέρας του με τα χρώματα του Ολυμπιακού κατακτώντας το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα Ελλάδας (σεζόν 2005-2006).

Το 2007 πήγε στην Μπαρτσελόνα (μέσω Μονακό) και μέχρι το 2009 είχε κατακτήσει το Champions League, το ισπανικό Πρωτάθλημα, το ισπανικό Κύπελλο, το Κύπελλο Συλλόγων, το ισπανικό Super Cup και το UEFA Super Cup. Ήταν επίσης πρωταθλητής τη σεζόν 2009-2010.

Από το 2010 με τη Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε τους τίτλους: FA Cup, Πρωτάθλημα, Σούπερ Καπ, Λιγκ Καπ… Με την Ακτή του Ελεφαντοστού, κέρδισε το πρώτο του Κύπελλο Αφρικής το 2015. Όλα αυτά συνοδεύτηκαν από 4 βραβεία κορυφαίου ποδοσφαιριστή στην Αφρική.

Στις 2 Νοεμβρίου 2019, ο Τουρέ πρόσθεσε στη συλλογή του τον 18ο τίτλο της καριέρας του με την ομάδα Qingdao Huanghai Football Club, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη δεύτερη κατηγορία της Κίνας.

Τώρα ο Τουρέ στα 37 του χρόνια ξεκινά καριέρα προπονητή. Η Ολιμπίκ Ντόνετσκ, της πρώτης κατηγορίας της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει χρέη βοηθού προπονητή στην ομάδα της.