Αϊντχόφεν: H επίθεση Αφελάι στον Σμιντ παραμονές του αγώνα με Ολυμπιακό και η «βόμβα» Φαν ντερ Φαρτ

Ο Ιμπραήμ Αφελάι εξαπέλυσε επίθεση στον προπονητή της Αϊντχόφεν, Ρότζερ Σμιντ μετά τις τελευταίες αποτυχίες της ομάδας κι ενόψει των αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό για το Europa League.

Αϊντχόφεν: H επίθεση Αφελάι στον Σμιντ παραμονές του αγώνα με Ολυμπιακό και η «βόμβα» Φαν ντερ Φαρτ

Ο Ιμπραήμ Αφελάι εξαπέλυσε επίθεση στον προπονητή της Αϊντχόφεν, Ρότζερ Σμιντ, παραμονές του πρώτου αγώνα με τον Ολυμπιακό για τους «32» του Europa League.

Ο παλιός παίκτες του Ολυμπιακού και της Αϊντχόφεν δεν τρέφει καμιά εκτίμηση για τον Γερμανό προπονητή και φρόντισε να το δείξει με όσα είπε στο Studio Voetbal.

Ο Αφελάι άσκησε κριτική στον Σμιντ επειδή ξεκινά συνεχώς με δύο αμυντικούς μέσους, τον Ιμπραήλ Σανγκαρέ και τον Πάμπλο Ροζάριο.

«Πώς μπορείς να κυριαρχήσεις στο γήπεδο όταν έχεις δύο παίκτες στο κέντρο που η αποστολή τους έχει ελάχιστη σχέση με την κατοχή της μπάλας; Εκεί πρέπει να έχεις παίκτες που να είναι σταθεροί, να κάνουν τις σωστές επιλογές και να είναι αξιόπιστοι» είπε.

Και συνέχισε: Οι Σανγκαρέ και Πάμπλο Ροζάριο κάνουν τα πάντα εκτός από αυτό. Ο Σμιντ δεν πρόκειται ποτέ να βγάλει έναν αμυντικό μέσο. Παίζει ενάντια στη Ντε Χάαγκ… Δεν μπορείς να λες στους οπαδούς ότι η ομάδα έπαιξε έναν καλό αγώνα; Όταν έχει δεχθεί δυο γκολ. Απλά πρέπει να κερδίσεις το ματς».

Ο συνάδελφός του αναλυτής Πιερ Φαν Χόιντονγκ πιστεύει ότι είναι καιρός ο Σμιντ να αλλάξει την τακτική από 4-2-2-2 σε 4-3-3. «Επιμένει σε αυτό το σύστημα με δύο αμυντικούς μέσους αλλά η ομάδα εξακολουθεί να δέχεται γκολ. Είναι καιρός να κάνει κάτι. Έτσι δεν πάει πουθενά» δήλωσε.


Από την πλευρά του ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ τόνισε στην ίδια εκπομπή ότι η Αϊντχόφεν είναι μια βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί.

«Υπάρχουν αδυναμίες στην άμυνα, αλλά το μεγάλο πρόβλημα για εμένα βρίσκεται στις σχέσεις της ομάδας. Φαίνεται ότι οι Γερμανοί αποφασίζουν τα πάντα εκεί. Πρέπει οι Ολλανδοί να ενεργοποιηθούν. Βλέπω τις συνεντεύξεις των Μάλεν και Ιχατάρεν που είναι δυσαρεστημένοι. Πρόκειται για μία βόμβα που μπορεί να εκραγεί εκεί, εάν δεν είναι ικανοποιημένοι. Το βλέπω» είπε.