Σόλσκιερ: «Χρειαζόμαστε περισσότερα γκολ από τους μέσους μας»

Με τον Πογκμπά εκτός μάχης λόγω τραυματισμού, ο Σόλσκιερ τόνισε πως ο ΜακΤόμινεϊ μπορεί να δώσει δύναμη και στο σκοράρισμα. «Χρειαζόμαστε περισσότερα γκολ από τους μέσους

Σόλσκιερ: «Χρειαζόμαστε περισσότερα γκολ από τους μέσους μας»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάζεται περισσότερα γκολ από τους μέσους της και ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, έχει τα χαρακτηριστικά για να πιάσει διψήφια νούμερα, παρά το γεγονός ότι έχει εδραιωθεί ως αμυντικός μέσος, τόνισε ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ την Παρασκευή (12/02).

Ο 24χρονος ΜακΤόμινεϊ έχει σημειώσει 7 γκολ την εφετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του νικητήριου τέρματος εναντίον της Γουέστ Χαμ την περασμένη Τρίτη (09/02) που χάρισε στη Γιουνάιτεντ την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας.

Με τον Πολ Πογκμπά εκτός μάχης λόγω τραυματισμού, ο Σόλσκιερ τόνισε πως ο ΜακΤόμινεϊ μπορεί να δώσει δύναμη και στο σκοράρισμα. «Χρειαζόμαστε περισσότερα γκολ από τους μέσους μας και ο Σκοτ έχει τη δυνατότητα και την ποιότητα να παίξει σαν box-to-box μέσος.

Είναι πολύ απειλητικός μέσα στην αντίπαλη περιοχή γιατί παλιότερα αγωνιζόταν ως φορ και γνωρίζει καλά πως θα πρέπει να κινηθεί» τόνισε ο Νορβηγός τεχνικός στους ρεπόρτερ ενόψει του κυριακάτικου (14/02) αγώνα με τη Γουέστ Μπρομ και πρόσθεσε:

«Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να φτάσουμε ψηλά στο πρωτάθλημα και να έχουμε επιτυχία στις διοργανώσεις Κυπέλλων που συμμετέχουμε, χρειάζεται να βρούμε ακόμη περισσότερα γκολ, ακόμη κι από τους χαφ που διαθέτουμε. Εάν ο Σκοτ καταφέρει να πιάσει διψήφια νούμερα, θα είναι μία πάρα πολύ καλή σεζόν για έναν παίκτη που η δουλειά του μέσα στο γήπεδο, είναι καθαρός αμυντικός μέσος».

Ο Σόλσκιερ αναφέρθηκε ακόμη και στο επικείμενο παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ για τους «32» του Europa League, τονίζοντας πως η αλλαγή της έδρας, στέρησε ένα μικρό πλεονέκτημα από την ισπανική ομάδα.

«Το να ταξιδεύεις στην Ευρώπη είναι κάτι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή και δεν είναι μία απόφαση στην οποία είχαμε εμείς λόγο. Όταν ένας αγώνας γίνεται σε ουδέτερη έδρα, αποτελεί μειονέκτημα για την ομάδα που παίζει γηπεδούχος. Πέρσι, συναντηθήκαμε όλοι σε ουδέτερη έδρα και κάναμε ένα τουρνουά (σ.σ. Final-8). Δεν θα ήμουν αντίθετος στο να γίνει κάτι τέτοιο και την εφετινή σεζόν».