Όταν ο Σισέ νιώθει μεγάλη εμπιστοσύνη στα πόδια του...

Το χοντρό λάθος που έκανε ο Παπέ Σισέ στο παιχνίδι Κυπέλλου της Σεντ Ετιέν με την Σοσό, το οποίο αποδείχθηκε καταδικαστικό για την ομάδα του, είναι η απόδειξη ότι υπάρχουν στιγμές που ο Σενεγαλέζος στόπερ δεν έχει το μυαλό στο κεφάλι του.

Όταν ο Σισέ νιώθει μεγάλη εμπιστοσύνη στα πόδια του...

Τέτοιο χοντρό λάθος κατά τη θητεία του στον Ολυμπιακό δεν είχε κάνει. Να έχει δηλαδή την μπάλα έξω από την περιοχή, να έχει τρεις επιλογές για να πασάρει (πίσω στον τερματοφύλακα ή στα πλάγια αριστερά - δεξιά) και να προτιμάει να ντριμπλάρει ανεπιτυχώς τον αντίπαλο επιθετικό, με αποτέλεσμα να του προσφέρει απλόχερα ένα πανεύκολο γκολ.

Σοσό - Σεντ Ετιέν 1-0: Η γκάφα του Σισέ που έκρινε τον αγώνα (vid)

Ο Παπέ Σισέ ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής της ιστορίας που αναφέραμε παραπάνω. Το συγκεκριμένο «επεισόδιο» εκτυλίχθηκε στο γήπεδο της Σοσό, εκεί όπου η Σεντ Ετιέν εξαιτίας της γκάφας του Σενεγαλέζου στόπερ αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου. Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά αποκλείστηκε από ομάδα 2ης κατηγορίας.

Ο Σενεγαλέζος στόπερ έκανε τα λάθη του και στο Ολυμπιακό. Κυρίως ήταν κάποια κακά γυρίσματα ή κάποια άτσαλα διωξίματα. Σε λάθος τύπου Σοσό δεν είχε υποπέσει.

Αυτό όμως ήταν μαθηματικά βέβαιο να συμβεί στις πρώτες του μέρες θητείας του στο «Ζοφρουά Γκισάρ». Ο Αφρικανός έχει ένα κακό συνήθειο. Όταν βρίσκεται στα «πάνω» του, νιώθει ότι μπορεί να κάνει και μία ντρίμπλα παραπάνω, έχοντας πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στα πόδια του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τον οδηγεί σε τραγικά λάθη.

Στις αρχές της εβδομάδας ψηφίστηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της 24ης αγωνιστικής της Ligue 1. Αυτό ήταν ό,τι χειρότερο για τον Σισέ για να ξεφύγει λίγο το μυαλό του. Και στον Ολυμπιακό μετά από καλές εμφανίσεις, το μυαλό του έφευγε πάνω από το κεφάλι και προχωρούσε σε υπερβολικές και ακατανόητες ενέργειες. Τις περισσότερες φορές δεν κόστισαν στους Πειραιώτες.

Χθες το βράδυ λοιπόν ο Σισέ πήρε ένα πολύ μεγάλο μάθημα. Κατάλαβε ότι στην Γαλλία, ακόμα και οι ομάδες της χαμηλότερης κατηγορίας, έχουν την ποιότητα να εκμεταλλευτούν κάποιες από τις γκάφες του, γεγονός που δεν συνέβαινε στο χαμηλότερο επιπέδου ελληνικό πρωτάθλημα.

Αντιλήφθηκε από τις πρώτες του μέρες στην Σεντ Ετιέν ότι για να πείσει τους «στεφανουά» να βγάλουν από τα ταμεία τους 13 εκατομμύρια ευρώ και να τον κάνουν δικό τους το καλοκαίρι, θα πρέπει να μην επαναπαυτεί επειδή προέρχεται από τον Ολυμπιακό του Champions League και στη δεύτερή του παρουσία στην Γαλλία βρέθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής.

Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσει ότι θα πληρώσει πολύ άσχημα στην Γαλλία ορισμένα... κολπάκια με την μπάλα που έκανε στην Ελλάδα και δεν είχαν κοστίσει στον Ολυμπιακό, τόσο το καλύτερο θα είναι για τον ίδιο. Ειδάλλως, το καλοκαίρι θα ξαναγυρίσει στην Ελλάδα και... φτου κι απ’ την αρχή για να βρει ομάδα μετά από ένα σύντομο πέρασμα στη Ligue 1.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά όταν είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, δίχως να κάνει τέτοιου είδους επιπολαιότητες, είναι ο ορισμός του στόπερ που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την Σεντ Ετιέν. Είναι κρίμα να αδικεί τον εαυτό του.