Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Τρίτη, στα πέναλτι, η Αλ Αχλί, κόντρα στην Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα

Η Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα κατετάγη τέταρτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων αφού έχασε 3-2, στα πέναλτι, από την, Αιγυπτιακή, Αλ Αχλί στον αγώνα (κ.δ. 0-0) κατάταξης για την 3η θέση του τουρνουά.

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Τρίτη, στα πέναλτι, η Αλ Αχλί, κόντρα στην Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα

Μόνο από τη βούλα του πέναλτι - κατά τη διαδικασία που ακολούθησε ένα 90λεπτο δίχως τέρματα - σκόραραν Παλμέιρας και Αλ Αχλί στον αγώνα κατάταξης για την 3η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Εκεί η Αιγυπτιακή ομάδα (που προπονεί ο, πρώην παίκτης του Ιωνικού Μοσιμάνε Πίτσο) επικράτησε εκείνης που προπονεί ο Αμπέλ Φερέιρα (γνώριμος μας ελέω ΠΑΟΚ) με 3-2 και η έκτη παρουσία της στη διοργάνωση ολοκληρώθηκε με μια τιμητική θέση.

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν χωρίς σκοπιμότητες και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ. Ο Ελσούλια (8’ και 26’) και ο Αφσά (38’) είχαν τρεις καλές στιγμές για την Αλ Αχλί, ενώ η Παλμέιρας είχε προϋποθέσεις με Ντε Πάουλα (13’), Γουίλιαν (32’) και Ρόνι (33’ και 40’).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Βραζιλιάνοι μπήκαν φουριόζει και απείλησαν με Αντριάνο (47’) και Ρόνι (51’), αλλά στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να δείχνουν να βολεύονται με το 0-0.

Καμία δεν έδειχνε διάθεση να ρισκάρει και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στην παράταση τις έστειλε, χωρίς παράταση, στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, η Αλ Αχλί Κάιρο ήταν πιο ψύχραιμη κι επικράτησε.

Διαδικασία των πέναλτι

Μπενούν 1-0 - Ρόνι Χαμένο

Ελσούλια Χαμένο - Αντριάνο Χαμένο

Μαρβάν Χαμένο - Σκάρπα 1-1

Χάνι 2-1 - Γκόμες 2-2

Αζαγί 3-2 - Φελίπε Μέλο Χαμένο