Σπέτσια: Νέος ιδιοκτήτης ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ρόμπερτ Πλάτεκ (pic)

Άλλαξε χέρια το τιμόνι της Σπέτσια, καθώς η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε την εξαγορά της από τον Αμερικανό επιχειρηματία Ρόμπερτ Πλάτεκ.

Σπέτσια: Νέος ιδιοκτήτης ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ρόμπερτ Πλάτεκ (pic)

Νέα ιδιοκτησία έχει από σήμερα (11/2) η Σπέτσια, ανοίγοντας το κεφάλαιο μιας νέας εποχής στο διοικητικό καθεστώς της.

Συγκεκριμένα ο ιταλικός σύλλογος ανακοίνωσε επισήμως ότι ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ρόμπερτ Πλάτεκ αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών από τον Γκαμπριέλε Βόλπι.

O σύλλογος σε λιτή ανακοίνωσή του ανέφερε σχετικά: «Ο οργανισμός της Σπέτσια ανακοινώνει με χαρά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του συλλόγου από την οικογένεια Πλάτεκ. Τα μέλη της είναι εδώ και πολλά χρόνια ένθερμοι υποστηρικτές της Serie Α και ανυπομονούν να ξεκινήσουν ένα μακροπρόθεσμο πρότζεκτ υποστήριξης της ομάδας».

Η οικογένεια Πλάτεκ, με καταγωγή από τη Νέα Υόρκη, τόνισε μέσω δικής της ανακοίνωσης: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την απόκτηση του συλλόγου. Η Serie A ανήκει στην ελίτ και φιλοδοξούσαμε εδώ και καιρό να συνδεθούμε με μία ομάδα της κατηγορίας. Το ήθος και οι αξίες της Σπέτσια μας ταιριάζουν και αυτό το διαπιστώσαμε ήδη από τις πρώτες συζητήσεις. Στεκόμαστε ταπεινοί στην ευκαιρία που μας δίνεται να είμαστε υπηρέτες του κλαμπ. Είναι τιμή μας να παίξουμε έναν μικρό ρόλο στο μεγάλωμα της ομάδας ώστε να φτάσει σε σπουδαίες επιτυχίες και να κάνουμε τους οπαδούς της περήφανους».

Από την πλευρά του ο τέως ισχυρός άνδρας της Σπέτσια, Γκαμπριέλε Βόλπι, δήλωσε τα εξής: «Στηρίξαμε όσο μπορούσαμε την ομάδα και την πόλη. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι τώρα που οι νέοι επενδυτές είναι σε θέση να συνεχίσουν τις προσπάθειές μας και να βελτιώσουν την πορεία του συλλόγου. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα επιτύχουν επωφελείς συνεργασίες στον γοητευτικό και περίπλοκο κόσμο του ποδοσφαίρου».

Όπως υπογραμμίζει ακόμα η ανακοίνωση του συλλόγου, η οικογένεια Πλάτεκ θα επιδιώξει πολύ σύντομα συναντήσεις με τον δήμαρχο της πόλης Σπέτσια, τους συνδέσμους φιλάθλων της τοπικής ομάδας και άλλους ιδιωτικούς φορείς, που θεωρούνται κρίσιμοι για την επιτυχή πορεία του συλλόγου, προκειμένου να συζητήσουν και να βρουν κοινό τόπο συνεργασίας.

Συναντήσεις που δεν στάθηκε δυνατό να γίνουν έως τώρα εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης στον Βόλπι.

Σημειώνεται, τέλος, πως η Σπέτσια ανέβηκε πριν από μερικούς μήνες στη μεγάλη κατηγορία και τα πηγαίνει εξαιρετικά μέχρι τώρα, έχοντας διαφορά έξι βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη.