FIFA Club World Cup: Για την κορυφή του κόσμου Μπάγερν και Τίγκρες

Μπάγερν και Τίγκρες έρχονται αντιμέτωπες (11/2, 20:00) στον μεγάλο τελικό του FIFA Club World Cup στο Κατάρ.

FIFA Club World Cup: Για την κορυφή του κόσμου Μπάγερν και Τίγκρες

Έτοιμες να γράψουν ιστορία είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν και η νικήτρια του Champions League της CONCACAF, Τίγκρες, που θα διεκδικήσουν σήμερα (11/2, 20:00) στο Education City Stadium του Κατάρ, την κορυφή του κόσμου, κατακτώντας το 17ο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων.

Νωρίτερα (11/2, 16:00) στο ίδιο στάδιο Παλμέιρας και Αλ Αχλί θα αγωνιστούν για την τρίτη θέση στο FIFA Club World Cup, στον μικρό τελικό της διοργάνωσης.

Η Μπάγερν, νικήτρια του τροπαίου το 2013, θα προσπαθήσει για τον έκτο τίτλο για τη σεζόν 2019/20, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ-ορόσημο της Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα από το 2009/10, η Τίγκρες, πρώτη ομάδα από την CONCACAF που έφτασε σε τελικό, θα επιχειρήσει να γίνει και η πρώτη που θα κατακτήσει το τρόπαιο.

Η ομάδα του Χάνσι Φλικ απέκλεισε τους Αιγύπτιους της Αλ Αχλί στα ημιτελικά (2-0), ενώ οι Μεξικάνοι του Ρικάρντο Φερέτι, άφησαν έξω στα προημιτελικά τους Κορεάτες της Ουλσάν (2-1) και στα ημιτελικά την νικήτρια του Copa Libertadores, Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα. Από τη Μπάγερν θα λείψουν φυσικά οι τραυματίες Γκορέτσκα και Μαρτίνες, που έχουν μείνει στο Μόναχο.

Σημείο αναφοράς της Τίγκρες ο βετεράνος Γάλλος επιθετικός Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ που είναι στο Μεξικό και τη CONCACAF, ότι ο Λεβαντόφσκι στη Μπάγερν και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Κορυφαίος σκόρερ του Τίγκρες από την άφιξή του το 2015, είναι εκείνος που με γκολ-πέναλτι επέτρεψε την πρόκριση της Τίγκρες στον τελικό. Οι Μεξικάνοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Το τρόπαιο έχει κερδίσει ομάδα από την Ευρώπη σε κάθε μία από τις επτά τελευταίες διοργανώσεις, ενώ τα περισσότερα (4), από τότε που ξεκίνησε (2000) το τουρνουά, έχει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπάγερν: Νόιερ, Παβάρ, Σούλε, Αλάμπα, Ντέιβις, Γκνάμπρι, Κίμιχ, Τολισό, Κομάν, Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Τίγκρες: Γκουζμάν, Ροντρίγες, Ρέγες, Σαλσέδο, Ντουένας, Ακουίνο, Ραφαέλ Καριόκα, Πιζάρο, Κουινόνες, Γκονσάλες, Ζινιάκ.