Coppa Italia: Η Αταλάντα, δεύτερη φινάλιστ, «αποκαθήλωσε» τη Νάπολι με 3-1 (Ηighlights)

H Aταλάντα νίκησε 3-1 στον επαναληπτικό ημιτελικό του Ιταλικού Κυπέλλου την κάτοχο του τίτλου Νάπολι και θ' αντιμετωπίσει στον τελικό την Γιουβέντους.

Coppa Italia: Η Αταλάντα, δεύτερη φινάλιστ, «αποκαθήλωσε» τη Νάπολι με 3-1 (Ηighlights)

Με πρωταγωνιστές τους Σαπάτα (ένα γκολ, δύο ασίστ) και Πεσίνα (δύο τέρματα) η Αταλάντα νίκησε 3-1, στο Μπέργκαμο, την Νάπολι, στον επαναληπτικό ημιτελικό του Coppa Italia κι έτσι όχι μόνο δεν της επέτρεψε να υπερασπιστεί τον περσινό της τίτλο στη διοργάνωση αλλά, αντ' αυτής, θ' αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους στον τελικό.

Στη ρεβάνς του 0-0 στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» οι «μπεργκαμάσκι» προηγήθηκαν στο 10ο λεπτό με τον Σαπάτα, ενώ ήταν εκείνος που έδωσε την ασίστ ύστερα από έξι λεπτά (16') στον Ματέο Πέσινα για το 2-0.

Οι παρτενοπέι - απών ο Μανωλάς λόγω τραυματισμού - κατάφεραν να μειώσουν στο 53' με τον Λοσάνο στο 2-1, αλλά στο 78' δέχθηκαν το τελειωτικό χτύπημα με νέα συνεγασία των Σαπάτα - Πεσίνα.

Έτσι η ομάδα του Γκασπερίνι θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Coppa Italia στις 19 Μαΐου τη Γιουβέντους, η οποία την Τρίτη εξασφάλισε την πρόκριση επί της Ίντερ.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Τσούταλο, Τολόι, Παλομίνο (72' Καλντάρα), Τζίμσιτι, Γκόζενς, Φρόιλερ, Ντε Ρόον, Πεσίνα (90' Πάσαλιτς), Μουριέλ (56' Ίλιτσιτς), Σαπάτα.

ΝΑΠΟΛΙ (Τζενάρο Γκατούζο): Οσπίνα, Ντι Λορέντζο, Ράχμανι, Μακσίμοβιτς, Χίσαϊ (42' Μάριο Ρουί), Έλμας (46' Πολιτάνο), Μπακαγιοκό (64' Ντέμε), Ζελίνσκι (64' Λομπότκα), Λοσάνο, Οσιμέν (79' Πετάνια), Ινσίνιε.