Κοντά στο 1 δις ευρώ το χρόνο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Serie Α!

Την Πέμπτη αναμένεται η τελική απόφαση για το που θα καταλήξουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Serie A για την προσεχή τριετία (2021-24) με την Ιταλική Λίγκα να προσδοκά περίπου 910 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από την τελική συμφωνία

Κοντά στο 1 δις ευρώ το χρόνο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Serie Α!

Λίγες ώρες απέμειναν για να γίνει γνωστός ο πλειοδότης (ή οι πλειοδότες) για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Serie A, αφού για την Πέμπτη είναι η προγραμματισμένο ν' ανακοίνωθει σε ποια κανάλια θα καταλήξουν για την τριετία 2021-24.

Μάλιστα, παρά την κρίση του κορονοϊού το συμβόλαιο θα είναι... χρυσό!

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα οι προσφορές που έχουν στα χέρια τους οι ιταλικοί σύλλογοι για την τριετία 2021-24, είναι από το DAZN ύψους 840 εκ. ευρώ (740 εκ. κατ’ έτος για 7 αναμετρήσεις κατ’ αποκλειστικότητα και άλλα 100 εκ. για 3 αγώνες με κοινή προβολή με άλλο δίκτυο) και από το Sky ύψους 750 εκ.

Παράλληλα το Sky πρότεινε την καταβολή 70 εκ. ευρώ για την κάλυψη 3 αγώνων σε κοινή προβολή με άλλο δίκτυο. Επομένως, το συνολικό ποσό θα ανέρχεται κατ’ έτος στα 910 εκ. ευρώ, κάτι που ικανοποίησε άπαντες (το DAZN είναι το μεγάλο φαβορί) με τον Αντρέα Ανιέλι, πρόεδρο της Γιουβέντους, να μοιράζει συγχαρητήρια στην διαπραγματευτική ομάδα της Lega Serie A γιατί σε «τόσο δύσκολες εποχές κατόρθωσε να φτάσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό ποσό».

Οι Ιταλοί παράγοντες ήταν αρκούντως χαρούμενοι καθώς παρά το…φρένο που έχει βάλει η πανδημία, η απώλεια συγκριτικά με το τρέχον συμβόλαιο (2018-2021) δεν είναι πολύ μεγάλη, αφού ετησίως τα δίκτυα κατέβαλαν στους συλλόγους 973 εκ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι προτάσεις των Eurosport και Mediapro δεν προκρίθηκαν στην τελική φάση.

Tα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του ιταλικού πρωταθλήματος στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια βρίσκονται στο στόχαστρο των δύο μεγάλων ανταγωνιστών, Cosmote TV και Nova.