«Έκλεισε» τον Μπόατενγκ η Τσέλσι

Η Τσέλσι φέρεται να ήρθε σε συμφωνία με τον Ζερόμ Μπόατενγκ, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Μπάγερν Μονάχου.

«Έκλεισε» τον Μπόατενγκ η Τσέλσι

Τον σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο έχει ήδη ξεκινήσει η Τσέλσι, παρότι απέχουμε περίπου τέσσερις μήνες πριν το φινάλε της τρέχουσας σεζόν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Todofichajes», οι λονδρέζοι ήρθαν σε συμφωνία με τον Ζερόμ Μπόατενγκ, προκειμένου να εντάξουν τον Γερμανό άσο στο έμψυχο δυναμικό τους και να ενισχύσουν έτσι ακόμα περισσότερο την αμυντική τους γραμμή.

Ο τελευταίος έχει συμβόλαιο με την Μπάγερν Μονάχου ως το καλοκαίρι, ωστόσο οι δύο πλευρές δεν πρόκειται να ανανεώσουν την συνεργασίας τους και θα ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους την επόμενη περίοδο.

Το όνομα του Μπόατενγκ βρισκόταν στο «στόχαστρο» των «μπλε» του Λονδίνου και την περίοδο που στον πάγκο της ομάδας βρισκόταν ο Φρανκ Λάμπαρντ και παρά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, με την απόλυση του Άγγλου και την πρόσληψη του Τόμας Τούχελ, η υπόθεση με τον Μπόατενγκ δεν άλλαξε.

Ο 32χρονος στόπερ αγωνίζεται με τα χρώματα της Μπάγερν Μονάχου από το 2011 και στο διάστημα της παρουσίας του στους Βαυαρούς μετράει μέχρι σήμερα 346 εμφανίσεις και 10 γκολ. Μάλιστα, στο παρελθόν έχει αγωνιστεί ξανά στην Premier League, αφού την σεζόν 2010-2011 βρισκόταν στην Μάντσεστερ Σίτι, πριν τον αποκτήσουν οι πρωταθλητές Γερμανίας έναντι του ποσού των 13,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Φέτος ο Μπόατενγκ έχει πάρει μέρος σε 22 αναμετρήσεις της Μπάγερν Μονάχου σε όλες τις διοργανώσεις και έχει βρει δύο φορές τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα.