Προτό: Τίτλοι τέλους για τον πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού

Με ανάρτηση του στα social media ο άλλοτε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Σίλβιο Προτό, ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του.

Προτό: Τίτλοι τέλους για τον πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού

Έπειτα από 22 χρόνια παρουσίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ο Σίλβιο Προτό ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του σε ηλικία 38 ετών.

Ο άλλοτε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού τη σεζόν 2017-18 βρισκόταν μέχρι πρότινος στη Λάτσιο και τον περασμένο Απρίλιο είχε δηλώσει για το ενδεχόμενο απόσυρσης του: «Η αλήθεια είναι πως εάν το πρωτάθλημα δεν συνεχιστεί λόγω κορονοϊού, θα είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψω στο καλύτερο επίπεδο. Θα μπορούσε να είναι το τέλος της καριέρας μου, αλλά είναι μόνο μια πιθανότητα, δεν έχω λάβει ακόμη οριστική απόφαση για το μέλλον μου και την επόμενη χρονιά».

Ωστόσο το πλήρωμα του χρόνου για τον Βέλγο γκολκίπερ έφτασε με τον ίδιο να γνωστοποιεί την απόφαση του μέσα από τα social media. Συγκεκριμένα έγραψε: «7.069 μέρες από το πρώτο μου παιχνίδι στην πρώτη κατηγορία. Ήρθε η ώρα για μένα και τις πρώτες μου άσπρες τρίχες να αφήσουμε τα γάντια μακριά. Πολλές επεμβάσεις, τόσα γκολ που έσωσα, αλλά και δέχθηκα».

Στη συνέχεια υποστήριξε: «Είναι τιμή μου που ξεκίνησα ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου, στο οποίο θέλω να αφοσιωθώ στο πάθος μου, τα σχέδια μου και την οικογένειά μου που με στήριξε. Ευχαριστώ τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου που με έκαναν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου στα μάτια τους. Ευχαριστώ στους οπαδούς, τους προπονητές, τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους μου. Λέω αντίο στον κόσμο που με έκανε αυτό που είμαι».