Άγιαξ: Εκτός γηπέδων για ένα χρόνο λόγω ντόπινγκ ο Ονανά!

Ο Αντρέ Ονανά διαγνώστηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας και του επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού απά κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για ένα χρόνο.

Άγιαξ: Εκτός γηπέδων για ένα χρόνο λόγω ντόπινγκ ο Ονανά!

Σοκ στον Άγιαξ, που δέχθηκε νέο «χτύπημα» μετά την απόρριψη του αιτήματος του για εκπρόθεσμη εγγραφή του νεαποκτηθέντα Σεμπαστιάν Αλέ στη λίστα της UEFA.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου επέβαλε ποινή αποκλεισμού ενός χρόνου από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα στον τερματοφύλακα του «Αίαντα», Αντρέ Ονανά, για το γεγονός πως παραβίασε τους κανονισμούς αναφορικά με το ντόπινγκ.

Η τιμωρία του Καμερουνέζου, διεθνούς γκολκίπερ αρχίσε να ισχύει από σήμερα (5/2) και αφορά κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, είτε σε εθνικό είτε σε συλλογικό επίπεδο.

Ο 24χρονος τιμωρήθηκε αφού στον οργανισμό του βρέθηκε, μετά από έλεγχο που του έγινε στις 30 Οκτωβρίου 2020 η ουσία φουροσεμίδη

«Το πρωί της 30ης Οκτωβρίου, ο Ονανά αισθανόταν αδιαθεσία. Ήθελε να πάρει ένα χάπι για να απαλύνει τον πόνο του. Χωρίς να το ξέρει ωστόσο, πήρε το Lasimac, ένα φάρμακο στο οποίο είχε συνταγογραφηθεί στο παρελθόν στη σύζυγό του.

Η σύγχυση του Ονανά είχε ως αποτέλεσμα να πάρει κατά λάθος το φάρμακο της συζύγου του, γεγονός που έφερε στο φινάλε τη συγκεκριμένη τιμωρία από την UEFA. Επιπλέον, η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας δήλωσε πως ο Ονανά δεν είχε πρόθεση να "κλέψει".

Ωστόσο, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία πιστεύει, βάσει των κανονισμών που έχει θεσπίσει κατά του ντόπινγκ, ότι ένας αθλητής έχει συνεχώς καθήκον να διασφαλίζει πως δεν θα εισέρχονται στο σώμα του απαγορευμένες ουσίες», αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Άγιαξ, με τη διοίκηση της ομάδας του Άμστερνταμ να ενημερώνει πως τόσο εκείνη όσο και ο ίδιος ο παίκτης θα καταθέσουν έφεση κατά της απόφασης στο CAS.

«Αποκηρύσσουμε ρητά τα φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση, προφανώς υποστηρίζουμε ένα καθαρό άθλημα. Αυτό είναι ένα τρομερό πισωγύρισμα, για τον ίδιο τον Αντρέ, αλλά σίγουρα και για εμάς ως σύλλογος.

Ο Αντρέ είναι ένας κορυφαίος τερματοφύλακας, ο οποίος έχει αποδείξει την αξία του στον Άγιαξ για χρόνια και είναι πολύ δημοφιλής στους οπαδούς.

Είχαμε την ελπίδα για μια αναστολή υπό όρους ή για μια τιμωρία πολύ μικρότερη από αυτούς τους δώδεκα μήνες, επειδή αναμφισβήτητα δεν είχε σκοπό να ενισχύσει το σώμα του και να βελτιώσει την απόδοσή του», τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα του Αίαντα ο άλλοτε κίπερ και νυν διευθύνοντας σύμβουλος του συλλόγου, Έντουιν Φαν ντερ Σαρ.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας