Copa del Rey: Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά!

Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα συνθέτουν το σπουδαιότερο, βάσει «ονομάτων», ζευγάρι στα ημιτελικά του Copa del Rey μετά την κλήρωση που διεξήχθη. Το έτερο Αθλέτικ Μπιλμπάο - Λεβάντε. Την προσεχή εβδομάδα οι πρώτοι αγώνες.

Copa del Rey: Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά!

Ένα ζευγάρι που δεν προέκυπτε στα ημιτελικά του Ισπανικού Κυπέλλου από το ...1919 είναι το σπουδαιότερο που έβγαλε η κληρωτίδα της Βασιλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Ισπανίας κατά τη διαδικασία κλήρωσης των ημιτελικών του Copa del Rey: Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα.

Ανδαλουσιάνοι και οι πολυνίκεις του θεσμού Καταλανοί έχουν συναντηθεί μόλις μία φοράστην τετράδα της διοργάνωσης (κι αυτή έναν αιώνα και... κάτι πριν!) και η... παράδοση έσπασε σήμερα.

Το έτερο ζευγάρι που προέκυψε ήταν εκείνο της πρόσφατης κατόχου του Ισπανικού Σούπερ Καπ, Αθλέτικ Μπιλμπάο με τη Λεβάντε.

Οι αναμετρήσεις είναι διπλές (σ. τα μοναδικά διπλά κατά το φορμάτ της διοργάνωσης) και τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν την προσεχή εβδομάδα και οι επαναληπτικοί την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Απ' αυτούς τους αγώνες θα προκύψουν οι φιναλίστ του τελικού που θα διεξαχθεί στις 17 Απριλίου στο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης.

Δύο εβδομάδες μετά από εκείνον του... 2020 τον οποίο καθυστέρησαν όσο μπορούσαν οι Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ Σοσιεδάδ για να παιχθεί (στο ίδιο γήπεδο) με κόσμο...

Ημιτελικά Copa del Rey

Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα (10/02 - 03/03)
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Λεβάντε (11/02 - 04/03)

Τελικός (17/04, Σεβίλλη, Λα Καρτούχα)