Άγιαξ: «Οριστικά εκτός Europa League o Αλέ»

Ο Άγιαξ ανακοίνωσε ότι ο Σεμπαστιάν Αλέ δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League, για το υπόλοιπο της σεζόν, μετά το λάθος των Ολλανδών που άφησε τον Γάλλο επιθετικό εκτός ευρωπαϊκής λίστας.

Άγιαξ: «Οριστικά εκτός Europa League o Αλέ»

Η UEFA ενημέρωσε τον Άγιαξ ότι ο Σεμπαστιάν Αλέ δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στο Europa League για το υπόλοιπο της σεζόν 2020-21. Όλα ξεκίνησαν όταν η ομάδα του Άμστερνταμ άφησε κατά λάθος εκτός ευρωπαϊκής λίστας τον Γάλλο επιθετικό.

Εν συνέχεια, ο «Αιάντας» επιχείρησε να διορθώσει το λάθος του, αλλά τελικά χωρίς αποτέλεσμα. Την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη γνωστοποίησε ο ολλανδικός σύλλογος με ανακοίνωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Αίαντα»:

«Λόγω διοικητικού λάθους από τον Άγιαξ, ο επιθετικός δεν δηλώθηκε στη λίστα των παικτών του Europa League, η οποία έπρεπε να υποβληθεί το αργότερο την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Ο παίκτης που πήγε από τη Γουέστ Χαμ, στον Άγιαξ στις 8 Ιανουαρίου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου. Παρά τις προσπάθειες να συμπεριληφθεί ο Αλέ στη λίστα, ο σύλλογος έλαβε μία οριστική αρνητική απάντηση από την UEFA».

Ο 22χρονος Γάλλος επιθετικός που αγωνίζεται με την εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού (χώρα καταγωγής της μητέρας του), αποκτήθηκε αντί 22,5 εκατ. ευρώ και αποτελεί τη πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας του Άμστερνταμ.

Αντίπαλος του Άγιαξ στη φάση των «32» του Europa League στις 18 και 25 Φεβρουαρίου είναι η Λιλ.