Πόρτο: «Ο Νανού υπέστη εγκεφαλική διάσειση και τραυματισμό του νωτιαίου μυελού»

Η ανακοίνωση της Πόρτο για την πορεία της υγείας του Νανού, ο οποίος υπέστη σοκαριστικό τραυματισμό στο ματς με την Μπελενένσες.

Πόρτο: «Ο Νανού υπέστη εγκεφαλική διάσειση και τραυματισμό του νωτιαίου μυελού»

Στην αναμέτρηση μεταξύ Πόρτο και Μπελενένσες, που έληξε 0-0, ο Νανού, έπεσε πολύ άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο, μετά από σύγκρουση με τον τερματοφύλακα Κρίτιτσκιουκ (88').

Ο δεξιός μπακ των «δράκων» έχασε τις αισθήσεις του και όλο το γήπεδο «πάγωσε», με τους παίκτες να ζητούν άμεση ιατρική παρέμβαση.

Ευτυχώς, η παρέμβαση των γιατρών ήταν καίρια και μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, κατάφεραν να ανοίξουν το στόμα του 26χρονου αμυντικού και να του σώσουν τη ζωή.

Μετά από λίγα λεπτά, ο Νανού, μπήκε προσεκτικά σε φορείο, δείχνοντας να έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του, και διεκομίσθη σε νοσοκομείο της Λισσαβόνας για περαιτέρω εξετάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πορτογαλικής ομάδας ο παίκτης υπέστη εγκεφαλική διάσειση και τραυματισμό νωτιαίου μυελού και θα παραμείνει στο νοσοκομείο.

«Ο Νανού έχει εγκεφαλική διάσειση και τραυματισμό του νωτιαίου μυελού, με απώλεια μνήμης. Αυτή τη στιγμή είναι σταθερή η κατάστασή του, έχει συνείδηση και έχει ήδη προσανατολιστεί στο χρόνο και στο χώρο. Οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο S. Francisco Xavier δεν έδειξαν αλλαγές στην κλινική σοβαρότητα. Θα συνεχίσει να παρακολουθείται από τους γιατρούς στο νοσοκομείο», ανέφερε η ανακοίνωση των «δράκων».