Κριστιάνο Ρονάλντο: Superman, ετών 36!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κλείνει σήμερα, Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, τα 36 του χρόνια, όντας πλέον ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Superman, ετών 36!

Τριάντα έξι χρονών γίνεται σήμερα ο Κριστιάνο Ρονάντο. Ηταν 5 Φεβρουρίου 1985, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντo ντος Σάντος Αβέιρο, γεννήθηκε στο πορτογαλικό νησί της Μαδέρα. Εκεί μεγάλωσε, ενώ στα 15 του διαγνώστηκε με πρόβλημα στην καρδιά.

Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε δύο χρόνια μετά να ξεκινήσει την καριέρα του στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας (2002). Ένα χρόνο μετά πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από εκεί στη Ρεάλ Μαδρίτης (2009), ενώ από το καλοκαίρι του 2018 αγωνίζεται στη Γιουβέντους.

Έχει μαζί της συμβόλαιο έως το 2022 αλλά ήδη διαπραγματεύεται την ανανέωσή του έως το 2023 (θα είναι 38 ετών), αφού στόχος του είναι να αγωνίζεται έως τα 40 του χρόνια σε υψηλό επίπεδο.

Τέταρτο παιδί ενός αλκοολικού κηπουρού και μιας καθαρίστριας, δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του, Ζοσέ Ντίντις, ο οποίος πέθανε, το 2005, σε ηλικία 52 ετών από ηπατική ανεπάρκεια, λόγω αλκοολισμού. Σίγουρα ένας από τους κορυφαίους την ιστορία.

Έχει, ανάμεσα σε άλλα ατομικά τρόπαια, 5 «Χρυσές Μπάλες», περισσότερες από κάθε άλλον ευρωπαίο ποδοσφαιριστή και είναι ο πρώτος ευρωπαίος παίκτης στην ιστορία που κέρδισε 4 «Χρυσά Παπούτσια».

Πρόσφατα έγινε, σύμφωνα με τη Marca, ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με 763 γκολ. Έχει κερδίσει 31 τρόπαια στην καριέρα του, συμπεριλαμβανομένων 7 πρωταθλημάτων, 5 τίτλων Champions League και ενός Εuro.