Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Στα ημιτελικά Τίγκρες και Αλ Αχλί - Δύο γκολ ο έμπειρος Γάλλος Ζινιάκ

Με δις σκόρερ τον βετεράνο Γάλλο κυνηγό Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ, η μεξικανική Τίγκρες προκρίθηκε με σκορ 2-1 σε βάρος της νοτιοκορεατικής Ουλσάν Χιουντάι στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων που διεξάγεται στο Κατάρ. Στον άλλον αγώνα η αιγυπτιακή Αλ Αχλί επικράτησε 1-0 της Αλ Ντουχαΐλ από το Κατάρ και πέρασε κι αυτή στους «4» της διοργάνωσης.

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Στα ημιτελικά Τίγκρες και Αλ Αχλί - Δύο γκολ ο έμπειρος Γάλλος Ζινιάκ

Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, που διεξάγεται στο Κατάρ, προκρίθηκε σήμερα (4/2) η Τίγκρες.

Η ομάδα από το Μεξικό αντιμετώπισε τη νοτιοκορεατική Ουλσάν Χιουντάι, της οποίας επιβλήθηκε με 2-1. Η Ουλσάν αιφνιδίασε την αντίπαλό της ανοίγοντας το σκορ στο 24ο λεπτό με τον Κι-Χι Κιμ. Ωστόσο η Τίγκρες συνήλθε γρήγορα και προτού λήξει το πρώτο ημίχρονο είχε ήδη ανατρέψει την κατάσταση υπέρ της. Αυτό κατόρθωσε με μπροστάρη τον Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ, καθώς ο 35χρονος Γάλλος επιθετικός ισοφάρισε αρχικά στο 38'. Ο έμπειρος πρώην διεθνής των «τρικολόρ» σκόραρε ξανά με πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και αυτό το γκολ έμελλε να είναι και το νικητήριο για το μεξικανικό συγκρότημα.

Έτσι, η Τίγκρες πέρασε στους «4» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (7/2) στις 20:00 την πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής, Παλμέιρας, στον πρώτο ημιτελικό.

Στον δεύτερο ημιτελικό, που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί μία ημέρα αργότερα (8/2, 20:00), η Μπάγερν Μονάχου θα αναμετρηθεί με την Αλ Αχλί Καΐρου.

Η ομάδα της Αιγύπτου χρειάστηκε ένα μόλις γκολ για να επικρατήσει σήμερα (4/2) της Αλ Ντουχαΐλ από το Κατάρ και να πάρει το εισιτήριο για τους τέσσερις της διοργάνωσης. Ο Χουσεΐν Ελ Σαχάτ με τη συμπλήρωση του ημιώρου στο πρώτο ημίχρονο (30') πέτυχε το μοναδικό τέρμα που βρήκε τους Αφρικανούς να πανηγυρίζουν την πρόκριση στο τέλος. Είχαν την πρωτοβουλία του παιχνιδιού με 62% κατοχή μπάλας, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές της ηττημένης εξαπέλυσαν 16 σουτ στην εστία του Μοχάμεντ Ελ Σεναουί! Το σκορ ωστόσο παρέμεινε στο «ρευστό» 1-0 έως το σφύριγμα της λήξης.