Κύπρος: Η τοποθέτηση της Ομοσπονδίας για το VAR και τις γραμμές (pic)

Θέμα έχει προκύψει και στην Κύπρο μετά τον αγώνα της Ανόρθωσης με την Καρμιώτισσα, και το γκολ της δεύτερης που τελικά δεν μέτρησε. Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για το VAR και τις γραμμές. 

Κύπρος: Η τοποθέτηση της Ομοσπονδίας για το VAR και τις γραμμές (pic)

Η Ομοσπονδία σήμερα (2/2) εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση αναφορικά με τις γραμμές και το VAR, παραθέτοντας και σχετικές φωτογραφίες.

«Κατανοούμε απόλυτα το δικαίωμα του κάθε λειτουργού των ΜΜΕ ακόμη και όσων τους παραχωρείται δημόσιο βήμα, να εκφράζουν απόψεις για διαιτητικές αποφάσεις, ιδιαίτερα μετά την εισαγωγή του VAR. Όσοι διαθέτουν γνώσεις και εμπειρίες, βοηθούν με τις τοποθετήσεις τους για βελτίωση της κατάστασης.

Κατά την άποψη μας, αυτός ο σχολιασμός θα πρέπει να περιορίζεται στην άσκηση ενδεχόμενης κριτικής για κάποια απόφαση διαιτητή και όχι για τις τεχνικές δυνατότητες του συστήματος VAR, το οποίο είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται σε διάφορα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης καθώς και από την ίδια την UEFA στις διοργανώσεις της (Champions και Europa League).

Αποδεκτή η κριτική, όχι όμως η παραπληροφόρηση του φίλαθλου κοινού και η δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων για τον τρόπο λειτουργίας του VAR.

H ΚΟΠ επένδυσε εκατομμύρια σε υποδομές και εκπαίδευση και δεν προτίθεται, παρά τις δυσκολίες, να εγκαταλείψει την προσπάθεια κατά της προκατάληψης.

Άλλωστε, ας αναγνωριστεί τουλάχιστον η κίνηση της ΚΟΠ να μιλά υπεύθυνα και δημόσια για λάθη και παραλείψεις χωρίς να αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Στη φωτογραφία, φαίνονται οι γραμμές που χρησιμοποίησε το VAR στον χθεσινό αγώνα της Ανόρθωσης με την Καρμιώτισσα , στη φάση του ακυρωθέντος τέρματος της Καρμιώτισσας».