Αποχαιρετά την Άρσεναλ ο Γουίλσιρ

Ο Τζακ Γουίλσιρ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους «κανονιέρηδες» μέσω instagram.

Αποχαιρετά την Άρσεναλ ο Γουίλσιρ

Την αποχώρησή του από την Άρσεναλ ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram ο Τζακ Γουίλσιρ, την ίδια ημέρα (Τρίτη), που η ομάδα του Βόρειου Λονδίνου γνωστοποίησε τη μεταγραφή του γκολκίπερ Μπερντ Λένο από την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ο Γουίλσιρ, ο οποίος δεν επιλέχθηκε από τον Σαουθγκέιτ στην αποστολή της Εθνικής Αγγλίας για το Μουντιάλ της Ρωσίας, τόνισε ότι θα φύγει από την Άρσεναλ στο τέλος του μήνα, οπότε και τελειώνει το συμβόλαιό του με τους «κανονιέρηδες».

«Μετά από εκτεταμένες διαπραγματεύσεις με τους ιθύνοντες του συλλόγου και ιδιαιτέρως με την πρόσφατη συνάντηση με το νέο προπονητή, Ουνάι Έμερι, πήρα την απόφαση να αποχωρήσω από την Άρσεναλ», έγραψε ο 26χρονος μέσος και πρόσθεσε:

«Η πρόθεσή μου στη διάρκεια των συζητήσεων ήταν πάντα να παραμείνω στην Άρσεναλ. Βρίσκομαι εδώ για 17 χρόνια και πάντα αισθανόμουν μέλος της οικογένειας της ομάδας.

Ήταν τέτοια η επιθυμία μου να παραμείνω, που είχα συμφωνήσει πρόσφατα να υπογράψω ένα συμβόλαιο με λιγότερες απολαβές προκειμένου να συνεχίσω στην ομάδα. Μετά τη συνάντηση με τον προπονητή, όμως, πληροφορήθηκα ότι ο χρόνος συμμετοχής μου από τη νέα σεζόν θα ήταν συγκεκριμένος, εφόσον αποφάσιζα να μείνω.»

Ο Γουίλσιρ έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα το 2008 και από τότε έκανε πάνω από 200 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με τους Λονδρέζους. Στο διάστημα αυτό είχε παραχωρηθεί δανεικός δύο φορές, στην Μπόλτον και στην Μπόρνμουθ. Όσον αφορά τον Λένο, αποτελεί το δεύτερο απόκτημα των «κανονιέρηδων» από την ημέρα που ανέλαβε ο Έμερι, μετά τον Ελβετό αμυντικό, Στέφαν Λιχτστάινερ, ο οποίος υπέγραψε αφού έμεινε ελεύθερος από την Γιουβέντους.