AS: «H AEK τώρα τραβάει τα μαλλιά της για Γιακουμάκη»

Η ισπανική εφημερίδα "AS" πραγματοποίησε αφιέρωμα για τις καταπληκτικές επιδόσεις τους Γιώργου Γιακουμάκη, μετά το «καρέ» του επί της Φίτεσε.

AS: «H AEK τώρα τραβάει τα μαλλιά της για Γιακουμάκη»

Το δεύτερο «καρέ» του σε διάστημα δύο εβδομάδων σημείωσε με την φανέλα της Φένλο ο ΓιώργοςΓιακουμάκης στο 4-1 επί της Φίτεσε, γεγονός που προκάλεσε το ενδιαφέρον και της "AS". Η γνωστή εφημερίδα της Μαδρίτης έγραψε... διθυράμβους για τα κατορθώματα του 26χρονου άσου: «Γιακουμάκης, ο παίκτης που απορρίφθηκε (σ.σ. από την ΑΕΚ), υπογράφοντας με χαμηλό κόστος και κοντράρει Κριστιάνο, Χάαλαντ, Εμπαμπέ», έγραψε αναφερόμενη φυσικά στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι».

«Το περασμένο καλοκαίρι έφυγε από την ΑΕΚ για να ξεκινήσει τη δεύτερη εμπειρία του εκτός Ελλάδας και δεν μπορούσε καν να φανταστεί εκείνη την εποχή τον αντίκτυπο που θα είχε σε ένα πρωτάθλημα, την Eredivisie, από το οποίο πέρασαν πολλοί από τους κορυφαίους επιθετικούς στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ρομάριο, Ρονάλντο, Ιμπραΐμοβιτς, Φαν Νίστελροϊ, Χούντελααρ, Λουίς Σουάρες. Πολλοί από αυτούς ήρθαν από την Ολλανδία, όπως ο Γιακουμάκης, ο οποίος το καλοκαίρι απορρίφθηκε από την ΑΕΚ και τώρα βλέπει το όνομά του δίπλα στον Κριστιάνο Ρονάλντο για την κούρσα του "Χρυσού Παπουτσιού"», γραφεί μεταξύ άλλων το αφιέρωμα για τις επιδόσεις του Έλληνα επιθετικού.

«Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ έχει σημειώσει 20 από τα 32 γκολ του για την ομάδα στο πρωτάθλημα, το 60% και τώρα ο ελληνικός σύλλογος μπορεί να τραβάει τα μαλλιά του. Η ΑΕΚ ουσιαστικά απαλλάχτηκε από τον Γιακουμάκη, τον οποίο δεν εμπιστεύτηκε ποτέ. Τον έστειλε στη Φενλό έναντι 150.000 ευρώ, ενώ διατήρησε και ποσοστό μεταπώλησης 10-15%».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στο ίδιο δημοσίευμα, σημειώνεται πως για τον Γιακουμάκη η Φενλό έχει απορρίψει πρόταση ασιατικού συλλόγου.