Copa del Rey: Στα προημιτελικά Μπιλμπάο και Γρανάδα (highlights)

Η Γρανάδα έκανε «περίπατο» απέναντι στην Ναβαλκαρνέρο (6-0) ενώ η Μπιλμπάο ζορίστηκε (1-2) με την Αλκογιάνο. Όλα τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα του Copa del Rey.

Copa del Rey: Στα προημιτελικά Μπιλμπάο και Γρανάδα (highlights)

Με έξι διαφορετικούς σκόρερ η Γρανάδα έκανε «περίπατο» απέναντι στην Ναβαλκαρνέρο (6-0), ενώ η Αθλέτικ Μπιλμπάο τα... χρειάστηκε απέναντι στην Αλκογιάνο, αλλά τελικά θα βρεθεί στους προημιτελικούς του Copa del Rey.

Οι Βάσκοι στην έδρα της ομάδας που πριν από 7 ημέρες είχε κάνει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στα χρονικά της διοργάνωσης, αποκλείοντας στα πέναλτι την Ρεάλ Μαδρίτης, βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Καρμπονέλ στο 39΄, ωστόσο, κατάφεραν στο δεύτερο μέρος να φτάσουν στην ανατροπή με τους Βιγιαλίμπρε και Γουίλιαμς, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 66΄ και στο 78΄ πέτυχε το γκολ της νίκης-πρόκρισης της Αθλέτικ.

Η Μπαρτσελόνα με Μέσι

Με τον επανακάμψαντα από την τιμωρία του στο Σούπερ Καπ Λέο Μέσι να ισοφάριζει και τον φορμαρισμένο Φρένκι Ντε Γιονγκ να σκοράρει για δεύτερο σερί αγώνα της η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε το εμπόδιο της Ράγιο Βαγιεκάνο (Segunda Division) στην φάση των «16» του Κυπέλλου.

To προβάδισμα των Μαδριλένων, αφού οι Καταλανοί έχασαν σωρεία ευκαιρίων (με κορυφαίες τα δοκάρια των μετέπειτα σκόρερ τους...), δεν κράτησε παρά 6 λεπτά με τον αρχηγό των «μπλαουγκράνα» ν' αναλαμβάνει δράση και τον Ολλανδό να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ της ομάδας του Κούμαν (80').

Νωρίτερα, μετά τις Λεβάντε, Μπέτις και Βιγιαρεάλ, την Τετάρτη (27/1) ήρθε και η σειρά της Σεβίλλης να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Copa del Rey, και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα υποδεχόμενη τη Βαλένθια, την οποία και νίκησε με το ευρύ 3-0 πίσω από μια εξαιρετική εμφάνιση του Λουκ Ντε Γιόνγκ, που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ των Σεβιγιάνων.

Εξάλλου στο τρίτο ματς της Τετάρτης η Αλμερία (της 2ης Κατηγορίας) νίκησε στα πέναλτι (5-4) την συντοπίτισσα της Οσασούνα στο Βασκικό ντέρμπι του Κυπέλλου και πέρασε.

Την Τρίτη 26/1

Οι πρώτες τρεις ομάδες που πήραν το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ισπανίας έγιναν γνωστές το βράδυ της Τρίτης (26/1).

Αρχικά η Λεβάντε ήταν επιβλητική στην έδρα της Βαγιαδολίδ, επικρατώντας με σκορ 2-4 και πλουραλισμό στο σκοράρισμα για να «τσεκάρει» το πρώτο εισιτήριο.

Ακολούθησε η Βιγιαρεάλ, η οποία με σαφώς μεγαλύτερη δυσκολία επιβλήθηκε 0-1 στην έδρα της Χιρόνα, ενώ η Μπέτις χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση της Σοσιεδάδ με 3-1!

Το προφίλ της φάσης των «16» στο Copa del Rey:

ΤΡΙΤΗ 26/1

Ρεάλ Βαγιαδολίδ - Λεβάντε 2-4

Χιρόνα - Βιγιαρεάλ 0-1

Ρεάλ Μπέτις - Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-1 παρ. (1-1 κ.δ.)

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/1

Σεβίλλη - Βαλένθια 3-0

Αλμερία - Οσασούνα 0-0 (5 - 4 πεν.)

Ράγιο Βαγιεκάνο - Μπαρτσελόνα 1-2
(63' Γκαρσία - 69' Μέσι, 80' Φρένκι Ντε Γιονγκ)

Ναβαλκαρνέρο-Γρανάδα 0-6

Αλκογιάνο-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2