Υποχρεωτικό το αρνητικό τεστ κορονοϊού για τους φιλάθλους στο Μουντιάλ συλλόγων του Κατάρ

Οι Αρχές του Κατάρ ανακοίνωσαν ότι το αρνητικό τεστ covid-19 θα είναι υποχρεωτικό για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Μουντιάλ συλλόγων

Υποχρεωτικό το αρνητικό τεστ κορονοϊού για τους φιλάθλους στο Μουντιάλ συλλόγων του Κατάρ

Οι Αρχές του Κατάρ, όπου θα φιλοξενηθεί το Μουντιάλ συλλόγων από τις 4 έως και τις 11 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει να είναι «αρνητικοί» στον κορονοϊό για να παραλάβουν τα εισιτήριά τους για τα ματς της διοργάνωσης.

«Οι φίλαθλοι θα πρέπει να υποβληθούν σε γρήγορες δοκιμές PCR ή δοκιμές αντιγόνου, έως και 72 ώρες πριν από κάθε αγώνα. Εάν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά, θα μπορούν να λάβουν το εισιτήριό τους», δήλωσε σχετικά, ο σύμβουλος αθλητικών υποθέσεων στο υπουργείο Υγείας, Αμπντουλουαχάμπ αλ Μουσλέχ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντόχα και πρόσθεσε πως μέτρα όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση, η χρήση προστατευτικής μάσκας, η εφαρμογή ανίχνευσης επαφών και η χρήση απολυμαντικού, θα είναι υποχρεωτικά.

Ο αριθμός των θεατών που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες, περιορίζεται στο 30% της χωρητικότητας καθενός από τα δύο στάδια των 40.000 θέσεων. Τα στάδια αυτά δεν θα φιλοξενήσουν ξένους φιλάθλους, ωστόσο, εφόσον στο Κατάρ έχει επιβληθεί ταξιδιωτικός περιορισμός λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σημειωτέον ότι τα κρούσματα στο Κατάρ αυξάνονται σταθερά με 59,5 νέες περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα την περασμένη εβδομάδα, αύξηση 15% από την προηγούμενη. Το ποσοστό θνησιμότητας πάντως είναι πολύ χαμηλό και οι περιπτώσεις παραμένουν λιγότερες σε σχέση με πολλές άλλες χώρες της περιοχής.

«Αυτή η μικρή άνοδος, σημαίνει ότι δεν θα αυξήσουμε τη χωρητικότητα πέραν του 30%», επιβεβαίωσε ο Μουσλέχ.